Főoldal » Roland Garros – nők: Serena ismét a trónon

Roland Garros – nők: Serena ismét a trónon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Már maga a párositás is hogy Serena Williams és Maria Sharapova lesz ott a Roland Garros fináléjában az egy fantasztikus csatát mutatott előre. Ha nem is fantasztikusat de mindenképpen izgalmas meccset és ennek megfelelően elég nagy érdeklődés jött vele együtt ami persze lévén hogy ez egy Grand Slam torna és abból is az egyik legrangosabb, nem olyan meglepő. Az amerikai sportoló nőé lett a siker, ám erre már igen régóta ki lehetett éhezve hiszen 11 évbe telt mire újra nyerhetett Párizsban. 

Mind a két játékosról el lehetett mondani azt hogy nem először fognakn itt nyerni hiszen már mind a ketten nyertek egyszer-egyszer itt Párizsban. Maria Sharapova elég nagy esélyes volt hiszen ő volt a címvédő míg Williams utoljára 2002-ben nyerte meg a trófeát ám tekintve hogy február óta csak egyetlen egyszer kapott ki így nagyobb esélyesnek volt tartva egyes helyeken mint Sharapova. 

Bármilyen formában is volt az amerikai Sharapova nagyszerűen kezdett sőt maradjunk annyiban hogy halkan még a félelmetes jelzőt is meglehet jegyezni. Bár az elején 0:40 volt az állás a kezdetkor az első gémben, elvette Williams adogatását és a vezetést is megszerezte egészen addig amíg kiegyenlített nem lett a játék és így Serena nem csak hogy egyenlített de 4-2-re átvette a vezetést! Itt megint Sharapova jöhetett és ő egyenlített ki 4-4-re majd jött a nagy csata az első szett megnyeréséért. Ezek után bár az orosz indított jobban Williams nagyon magabiztos volt és így 6-4-re megnyerte az első játszmát.

Az első szetthez hasonlóan újra Sharapova kezdett a szervával, s hasonlóan fogadóelőnyök hárítására kényszerült, s hasonlóan sikerült is neki ez. Az ifjabbik Williams szervái azonban mindvégig biztos lábakon álltak és 1-1-nél a brék is összejött neki, s ez lényegében a mérkőzést is eldöntötte, s önmagához méltóan, 5-4-nél, amikor a meccsért adogatott, 3 ászt ütött, melyekből eggyel a meccset nyerte meg.

A második játszmában megint az orosz kezdett szervával majd az akkorihoz hasonlóan fogadóelőnyök hárítására kényszerült és ahogy akkor is most itt is sikerült ez neki. Ezek után Serena Williams megint belelendült és a végén egy szoros meccs után 5-4-re alakította a maga javára az állást. Mindezek után a meccsért adogathatott és így 3 ászt ütött ebből pedig eggyel megnyerte a döntőt így 11 év után ismét győzni tudott a Roland Garroson!

Eredmény:

S. Williams (amerikai, 1.) – Sharapova (orosz, 2.) 6/4 6/4

Képforrás: Getty images

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.