Főoldal » Senki sem mondta, hogy veszélytelen!

Senki sem mondta, hogy veszélytelen!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Azt, hogy az autósport még mindig veszélyes játék, jó előre tisztázni, akármennyire is nagy ma már a biztonság a korábbi évekhez képest. Erre egy jó példa az IndyCar nevelősorozata, az Indy Lights két héttel ez előtti nyitóversenye. A rajt utáni balesetben ugyanis hatalmas szerencséje volt Lloyd Readnek. Nem sokon múlott, hogy a sisakját eltalálja egy kerék. 


Az már a két héttel ezelőtti St. Petersburgh-i futamon is látszott, hogy elképesztően nagy ütközést úszott meg Read amikor nem keveredett bele a balesetbe, viszont még így is nagy veszélyben volt amikor előtte pattogott egy gumi. 

Igen, az eset már két hete volt, ám a fedélzeti kamerás felvétel csak mostanság lett feltöltve a Youtube-ra és lett ezáltal szenzáció. A kerék Scott Anderson autójáról jött le, mikor leszakadt az első felfüggesztése a hármas kanyarban. A pilótának nem lett baja, a versenyének viszont hamarabb vége lett így mint tervezte. 

Elsőre letört a visszapillantója, de az ütés nem csak azt tette tönkre, mint később kiderült nem tudta folytatni a futamot, a 15. körben kellett kiállnia. Minderről Read az Instagramján írt is egy pár sort.

A röpködő kerekek és gumik sosem jelentenek jót. Szerencsém volt, hogy nem találta el a sisakomat, de a kocsi felfüggesztésének azért nem használt az ütközés.” 

„Soha többé nem akarok 120 mérföld/órás (190 km/h) tempónál kerekeket kerülgetni. Nagyon örülök, hogy Scott rendben volt, miután elszállt a felfüggesztése.”

Források: Sportgéza/Youtube.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.