Főoldal » Sport-turizmus kerekasztal beszélgetés Telkiben

Sport-turizmus kerekasztal beszélgetés Telkiben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Turisztikai Managerek Szövetségének szervezésében február 15-én első ízben kerül megrendezésre a Sport-Turizmus Kerekasztal elnevezésű beszélgetés-sorozat, a GLOBALL Football Park & Sporthotelben. Az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságával együttműködésben életre hívott esemény célja, hogy a hazai turisztikai és sportélet meghatározó szereplőit egy asztalhoz ültetve, platformot teremtsen a két területben rejlő szinergiák feltárására, egyúttal rávilágítson a sport kiemelt szerepére a hazai turizmus stratégiában.

A TMSZ sporttagozatának vezetői Horváth Gábor, kétszeres olimpiai bajnok és Polgár András, a Globall Sporthotel vezetője hagyományteremtő szándékkal hívták életre ezt az eseményt.

A TMSZ elhivatottan keresi a lehetőségeket a hazai turizmus fejlesztésének elősegítésére, ez a rendezvény is ezt a célt szolgálja. A februári kerekasztal beszélgetésen kettő, a szövetség által életre hívott projekt is napirendre kerül. Az első, egy országos ONLINE Sport Kalendárium bevezetése, amelyben felsorolásra kerülnek majd az év során, hazánkban megrendezésre kerülő nagyobb szabású sportesemények. A naptár nagy segítséget jelent majd többek között a pályázni kívánó szolgáltatóknak. Ezt a projektet a TMSZ már decemberben prezentálta az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottsága felé, felajánlva szakmai segítségét ennek összeállításában. 
A Szövetség üdvözölte a Főváros nemrégiben életre hívott hasonló kezdeményezését is – amelyben egy Egységes Budapest Sportnaptár kialakítását javasolják – és készen áll közreműködni a két elképzelés összehangolásában. A másik projekt javaslatuk egy olyan országos Sport- Turizmus Trend Riport összeállítása, amely éves viszonylatban mutatja meg a különböző amatőr és profi sportesemények turisztikai hozadékát. Ez részletes, konkrét számokkal alátámasztott tájékoztatást adhat a szakmának arra vonatkozóan, hogy egy-egy ilyen esemény milyen turisztikai jelentőséggel bír és egyértelműen megmutatja majd a sportrendezvények turizmusra gyakorolt hatásait. Ez alapján tovább fejleszthető lesz a hazai turizmus ez irányú stratégiája is, amelyre a TMSZ egy önálló divízió felállítását is javasolja a megfelelő állami szervnél, szakértők bevonásával.

Forrás: Turizmus Panoráma Bullatin 2012/18.

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.