Főoldal » Tour de France: Tony Martin nyerte a 11.-et

Tour de France: Tony Martin nyerte a 11.-et

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Tony Martin tegnap megelőzte az összetettben vezető Chris Froome-ot a 11.szakasz végén, ám a kenyai-brit kerekes ezzel ismét rávert pár percet a mögötte lévőkre, így megerősítve azt, hogy továbbra is ő viselheti a sárga trikót. A 33 kilométeres etap során egy sík időfutamot kellett teljesítenie a mezőnynek. 

A nagyon látványos Mont Saint-Michel-i apátság lábánál volt az a befutó, mely a 11.szakasz végét jelentette. Ezen ma a mezőny egy sík időfutamot ment, melyen a kerekesek az összetett állásának megfelelően fordított sorrendben indulhattak el. A legnagyobb esélyese az etapnak az a német Tony Martint volt, melyen világbajnokhoz méltóan abban a pillanatban ahogy befejezte a szakaszt, egyből az 1.helyen volt. Ez főleg azért volt szép, mert mindezt sérülten érte el.

Mindezek után Arvanches városából indulva (itt kezdődött a szakasz) előbb utóbb jöttek azok akik időfutamban nagyon jók szoktak lenni és egyben azok is akik az összetett elején tanyáznak. 


Előbbiek Chavanel, Porte és Talansky voltak, ám egyikük sem tudott igazán nagyot menni, így aztán egy perc körüli hátrányban jöttek be. Az itt említett három név közül ezek után ketten kerültek be a legjobb 10-be. Chavanel a 7.lett, Porte pedig a 4. A sky csapat versenyzője nagyszerűt ment, ám leginkább az utoljára érkező csapattársára vagyis nem másra mint Chris Froome-ra irányult a legnagyobb figyelem. Előtte azonban még láthattuk Mollema-t, Contadort és Valverde-t, akik mindannyian 2 percet kaptak. A nagy kérdés egyébként is az volt a szerdai etappal kapcsolatban, hogy mennyivel tudja növelni összetettbeli előnyét Froome? A végén megkaptuk a választ, hiszen Valverde például az előbb említett két percnél is nagyobb hátránya a 13.helyre volt elég, ám míg ő úgy volt a dologgal, hogy ez egy reális érték, addig honfitársa Alberto Contador nagyon elégedetlen volt magával. 


Egy ideig úgy tűnt, hogy Froome még Martint is megelőzheti idejével, hiszen mindkét ellenőrzőpontnál gyorsabb volt a németnél. A végére azonban az előnye csökkent és már csak két másodperc volt az előnye, majd a célnál minden eltűnt. A Sky kerekese így a második lett, de ez is bőven elég volt ahhoz, hogy elég szép előnyt alakítson ki magának a sárga trikóért folytatott küzdelemben. Azért a sárga trikóért, melyet egy ideig még biztosan birtokolni fog. Ahhoz hogy végképp rajta maradjon még dolgoznia kell, de az kész tény hogy a legnagyobb esélye jelenleg neki van. 

A zöld trikó még mindig Sagané, a pöttyös Pierre Rollandé, a fehér trikót Quintana-tól viszont elvette Kwiatkowski.

Tour de France – 11.szakasz:

1.

MARTIN T.

OPQ

36′ 29”

2.

FROOME C.

SKY

00′ 12”

3.

DE GENDT T.

VCD

01′ 01”

4.

PORTE R.

SKY

01′ 21”

5.

KWIATKOWSKI M.

OPQ

01′ 31”

6.

TUFT S.

OGE

01′ 35”

7.

CHAVANEL S.

OPQ

01′ 37”

8.

ROY J.

FDJ

01′ 43”

9.

DUMOULIN T.

ARG

01′ 45”

10.

CASTROVIEJO NICOLAS J.

MOV

01′ 52”

Az összetett állása a 11.szakasz után:

1.

FROOME C.

SKY

42h 29′ 24”

2.

VALVERDE A.

MOV

03′ 25”

3.

MOLLEMA B.

BEL

03′ 37”

4.

CONTADOR A.

TST

03′ 54”

5.

KREUZIGER R.

TST

03′ 57”

6.

TEN DAM L.

BEL

04′ 10”

7.

KWIATKOWSKI M.

OPQ

04′ 44”

8.

QUINTANA ROJAS N.

MOV

05′ 18”

9.

COSTA R.

MOV

05′ 37”

10.

PÉRAUD J.

ALM

05′ 39”

 

Képforrás: Bikemag.hu/Guardian.co.uk

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.