Főoldal » Üdvözlet!

Üdvözlet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Erőt! Egészséget! Kedves sporttársak és leendő sporttársak. Budás Attila vagyok,  elsősorban sportoló és az egészséges életmód iránt elhivatott szakember. Gyerekkorom óta sportolok, sporttagozatos általános iskolába jártam, ahol az akkori testnevelőm, edzőm szerettette meg velem a testmozgást. Számomra elképzelhetetlen az élet mozgás nélkül. A mindennapi élet szerves részét képezi és anélkül nem is tudom mit csinálnék. Segít átvészelni a gondokat legyen az munkahelyi vagy magánéleti, jókedvet, felszabadultságot ad, pláne ha társaságban, a szabadban végzem. 15 évig versenyszerűen kajakoztam. Nem volt igazán kiemelkedő eredményem, de azért nem panaszkodhatom.

Az eredményeknél fontosabb, hogy tartást, büszkeséget, céltudatosságot, kitartást, fegyelmet, küzdeni akarást kaptam a sporttól és úgy érzem ez az ami hiányzik a ma emberéből a jókedv mellett. Átlagember vagyok magam is és tisztában vagyok vele, hogy milyen mindennapi gondokkal kell megküzdeni mindenkinek külön-külön. Átélem az anyagi nehézségeket, magánéleti, munkahelyi válságokat, kilátástalanságot.

DE VÁLTOZNI ÉS VÁLTOZTATNI KELL!

Képesnek kell lenni arra, hogy mindenki változtasson azon ami nem jó. Ebben tud segíteni a mozgás. Ha valaki rendszeresen sportol már van az életében egy biztos pont, melyből táplálkozhat. A mai felgyorsult, mű világban az embernek fel kell ismernie az összefüggéseket életmód, viselkedés és egészségi állapot közt.

 Értékrendet kell meghatározni és nem a média által generált szenny követése a megfelelő, ami nagyrész a fiatalabb generáció mozgató rugója. Társaságokba tömörülve, jókedvűen, vidáman, felszabadultan kell egyet focizni, kosarazni, röplabdázni, frizbizni, pingpongozni, bújócskázni, számháborúzni, bármi kellemeset csinálni és ez a lényeg, hogy jól érezd magad, kellemesen eltöltsd a szabadidőd és többszöri alkalommal rájössz, hogy ez jó és ismételd meg és meg van a rendszeresség, mert igényled.

Fogyni akarsz?

A különböző idétlenebbnél, idétlenebb fogyókúrákat próbálgatják az emberek görcsösen koplalnak meg minden hülyeséget beszednek, ahelyett, hogy elkezdenének rendszeresen mozogni barátokkal, társaságban, jó hangulatban kötelezettségek nélkül és ennek jutalmaként fogynának le. Mert a fogyás jutalom. Nem göcsösen megszerzett eredmény.

Kedves olvasók! Ilyen és ezen hasonló témákban vagyok jártas, mint sportoló és mint szakember egyaránt. Ehhez várom a hozzászólásokat, kérdéseket, vitatémákat és szívesen segítek a legjobb tudásom szerint mindazoknak akik nem tudnak egyedül elindulni a mozgás világában.

Célom egy olyan fórumot elindítani, ahol meg lehet vitatni minden olyan problémakört mely a szabadidősport, egészségfejlesztés, egészségmegőrzéssel kapcsolatos, akár szakmai jellegű, akár hétköznapi témáról legyen is szó.

Én buzdítok mindenkit a sportolásra és a mozgásra, mert nem kell olimpiai bajnoknak lenni ahhoz, hogy valaki lefogyjon, egészséges legyen, bár az élsport nem az egészségről szól, de ez egy másik téma. Szóval emberek figyeljetek oda kicsit magatokra, mert az egészség a legnagyobb kincsünk, melynek értékét akkor fedezzük fel igazán, amikor már nincs.

Erőt! Egészséget!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.