Főoldal » Vannak még csodák ! Négy között férfi kéziseink az olimpián !!

Vannak még csodák ! Négy között férfi kéziseink az olimpián !!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 A magyar férfi kézilabda válogatott július 29-én kezdte meg olimpiai szereplését Londonban. Hiába játszottunk fantasztikusan az első meccsen végül a dánok két góllal megfordították a mérkőzést. (25-27)

Két nappal később Dél-Korea várt ránk,ahol egy végig szoros mérkőzésen ezúttal mi hoztuk el a két pontot! ( 22-19)

Következtek a horvátok és a spanyolok.Ez a két meccs már nem sok jót hozott válogatottunk számára,hiszen mindkettőn vereséget szenvedtünk. (19-26) (22-33)

A csoport utolsó mérkőzése előtt tudtuk: a továbbjutáshoz győznünk kell! A fiúk összeszedték magukat és felálltak a padlóról,majd egy hatalmas küzdést bemutatva három góllal hazaküldték a szerbeket és bejutottak a 8 közé !! (26-23)

A kiesés szakaszban nem is akárkivel kellett megmérkőznünk,hiszen a 4 évvel ezelőtti ezüstérmes Izland volt a magyar válogatott ellenfele. 

Ezúttal nem ragadtunk be a rajtnál,hiszen remek 5-1-es szériával kezdtük a mérkőzést. Óriási taktikai harc folyt a pályán,felváltva estek a gólok,a szünetben azonban mi lehettünk nyugodtabbak. (16-12)

A második félidőben sem változott sokat a játék képe,már ekkor látszott,hogy nagyon kevés dönt majd arról,hogy melyik csapat jut a 4 közé. Az 57.percben még a francia játékvezető megpróbálta segíteni az izlandi csapatot,ugyanis ZUBAI-t küldték ki két percre.Az emberelőnyt nyomban gólra is váltották az északiak,így átvették a vezetést,majd az utolsó percben még egy hetest is megadtak nekik a bírók.Azonban ott volt a kapuban FAZEKAS Nándi,aki kivédte a hetest,ami óriási szerencsénkre pont IVÁNCSIK Gergő kezébe pattant és a továbbpasszolt labda végül eljutott a már korábban felfutó LÉKAI Mátéhoz,aki egy higgadt csellel becsapta az izlandi védőt majd a kapuba lőtt és hosszabbításra mentette a mérkőzést! (27-27)

Jöhetett a kétszer 5 perces hosszabbítás,ahol továbbra sem bírtak egymással a csapatok. (30-30)

Ismét 10 perc! Az első 5 perc után NAGY Lacinak köszönhetően kicsit nyugodtabbak lehettünk,már ha ekkor még volt olyan ember,akit nyugodtnak lehet nevezni.. (33-31)

Az utolsó játékrészben gyors góllal kezdtek az izlandiak.CSÁSZÁR Gábor erre még válaszolt,majd újra 1 gól volt a különbség.Azonban több gól már nem született a mérkőzésen,így a magyar válogatott óriási csatában,80 percnyi játék után bejutott az olimpia elődöntőjébe,ahol majd Svédország lesz az ellenfél. (34-33)

Hatalmas siker ez a magyar kézilabdának és az egész magyar sportnak!! Köszönjük fiúk !! 

Folytatás pénteken ! 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.