Főoldal » Vizes Vb: Csoport elsők a magyar lányok!

Vizes Vb: Csoport elsők a magyar lányok!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Háromból három! Továbbra is hibátlan a magyar női vízilabda válogatott, miután Kazahsztán ellen, a D csoport utolsó fordulójában 18-7-re tudott diadalmaskodni, egy ismét nagyszerű játékkal. A mieink így csoportelsőként mehetnek az egyenes kieséses szakaszba, amelynek első állomásaként Nagy-Britaniával találkozik majd.

A brazilok elleni siker elsőre papírforma volt, így a 20-6-os siker akármilyen szép is volt, egy kezdeti szép győzelemnek volt mondható, de amikor az Eb címvédő Olaszországot is simán lenyomtuk 10-4-re, akkor már abszolút lehetett örülni. A magyar női vízilabda válogatott egyenlőre nagyon jó formában van és ezzel a lendülettel szállhatott medencébe utolsó csoportmeccsén. Az ellenfél Kazahsztán volt. 

A Kazhok ellen gyakorlatilag kötelező volt a győzelem (pláne az első két meccsünk után), így pedig nem igazán akartak nyugisan játszani a lányok. Az első negyedben máris egy gálázással nyitottunk, Kasó Orsolyának köszönhetően pedig csak egyetlen egy gól landolt a hálónkban, de ez nem számított igazából, mivel hogy 8-at dobtunk! Az első negyedben tehát 8-1 volt a mi javunkra amikor letelt a 8 perc. 


A második negyedben, tekintve hogy már az első nyolc perc után tetemesnek mondható előnyünk volt (a játék képét tekintve meg pláne), így ebben a játékrészben nem nyomtuk meg annyira a támadásokat. A nem erőltettük meg szó, persze nem jelenti azt, hogy nem szereztünk gólt. Sőt! A második játékrész legelső percében 9-1-re alakult az állás, miután Tóth Ildikóval szemben voltak a Kazahok szabálytalanok, így pedig büntetőt ítéltek meg a játékvezetők. Erre rá három percre már tíz gól volt az előny, amikor Illéshez került a centertől a labda, ő pedig szépen kihasználta a helyzetet, előtte eggyel pedig Miskolci lövése került bele a kapuba, pedig az ellenfélen megpattant. 11-1 után, az ellenfél is talált magának egy két lehetőséget, ezekből pedig kettőt is gólra tudott váltani, de ez is csak arra volt elég, hogy 9 legyen a legminimálisabb különbség, miután Bujka Barbara szerezte meg a magyarok 12.találatát centerből. Gólzáport láttunk és megannyi szép lehetőséget, nekünk pedig mosoly volt az arcunkon.

Jöhetett a félidő (ha úgy tetszik nagyszünet), majd a harmadik negyed. Ebben folytatódott a hatalmas nagynak mondható magyar fölény, mi több ez még nőni is tudott, tekintve hogy a 10 gólos különbség állandósulni kezdett. Kazahsztán ebben a negyedben kettőt tudott dobni ismét, Miskolczi, Garda és Kisteleki 3 találatával szemben, így a negyed végén 15-5 volt az állás. A Kazhoknál egyébként meg kell dicsérni Akilbejava és Dzsakajeva teljesítményét, hiszen ők ketten a hátukon vitték a csapatot. Ezt felfogatnánk képletesen, de a helyzet az, hogy ez a két hölgy tudott kizárólag gólt szerezni a válogatottjának. 15-5-el fordulhattunk tehát, az utolsó nyolc perces szakaszra. 


Természetesen, ha már olyan nagy elánnal kezdtük a találkozót, akkor illett lezárni még jó pár góllal. A 4.negyed második percében folytattuk a találatok záporozását, amikor Menczinger Kata góljával, könyörtelenül kihasználtuk az emberelőnyünket. Az ellenfél utolsó két gólját is Dzakajeva és Akillbejava szerezte meg, így ők a mérkőzést 7 góllal zárták, ám mi nem álltunk meg 16-nál. Előbb Szűcs Gabriella bombázott egy elképesztőt, majd Takács egy szép ejtéssel próbálkozott, a próbálkozásból pedig meglett a magyarok utolsó és egyben 18.gólja.

A végeredmény tehát: 18-7. A lányok szombaton 20:10-től Nagy-Britanniával találkoznak. Merész András, szövetségi kapitány mint elmondta, elégedettek lehetünk a jelenleg látottakkal és szerinte az amit a lányok ezen a mérkőzésen nyújtottak, nem csak egy edző meccsnek fogható fel. Ha egy kapitány ilyen pozitívan áll hozzá a dolgokhoz és nem igazán panaszkodik, az több mint jó jel lehet. Hozzátette persze azt is, hogy bár a cél az, hogy a lehető legtovább meneteljenek a Vb-n, a britek elleni találkozó nem lesz annyira egyszerű mint amire sokan számolnak. 


Ezzel nem vitatkozunk és az is igaz, hogy az egyenes kiesés szakaszban már másabbak lesznek a találkozók nehézségi fokozatai, de tekintve az eddig mutatott játékunkat és azt a fantasztikus teljesítményt, mellyel csoportelsők lettünk, valamint a britek eddigi eredményeit látva, túlzás lehet, de joggal vélhetjük esélyesebbnek magunkat. A következő ellenfelünk Görögországgal, Kanadával és az USA-val szerepelt egy csoportban. Kanadától 14-9-re, a görögöktől 13-7-re, míg az amerikaiaktól 16-4-re kaptak ki! Nagyon jó formában van most a női válogatott ez tény, ennek fényében pedig továbbra is nagyon szorítunk nekik.

Addig is mindenkinek, jó szurkolást és jó szórakozást! 

Eredmények:

Magyarország – Kazahsztán 18-7  (8–1, 4–2, 3–2, 3–2)

BarcelonaV: Williams (új-zélandi), Bender (brit)
Gólszerzők: Bujka 3, Illés, Keszthelyi, Menczinger, Miskolczi, Takács O. 2-2, Antal D., Garda, Kisteleki, Szűcs, Tóth I. 1-1, ill. Dzsakajeva 4, Akilbajeva 3.
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 4/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. – 
Olaszország–Brazília 135

A D-csoport végeredménye:  Magyarország 6 pont (48–17), Olaszország 4 (26–22), Kazahsztán 2 (23–32), Brazília 0 (16–42).

A többi csoport mérkőzései:
A-csoport: 
Oroszország–Hollandia 17.30, Spanyolország–Üzbegisztán 21.30
B-csoport: Ausztrália–Dél-afrikai Köztársaság 18.50, Kína–Új-Zéland 20.10
C-csoport: Egyesült Államok–Nagy-Britannia 16–4, Kanada–Görögország 8–8

Képforrás: MTI/Vasarnap.ujszo.com/Sport.hir24.hu/Facebook.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.