Főoldal » Vizes VB: Nyólcgólos győzelemmel kezdtek férfi pólósaink

Vizes VB: Nyólcgólos győzelemmel kezdtek férfi pólósaink

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magabiztos, 13-5-ös sikerrel kezdett férfi vízilabda válogatottunk a Barcelonai világbajnokságon. A magyar csapat legeredményesebb játékosa, a három gólig jutó Szívós Márton volt.


Meglepő módon az első találatot az ázsiai nemzet csapata szerezte, erre viszont a következő támadásból jött is a válasz, Varga Dénes egy ötméteressel egyenlített. Aztán az imént említett Szívós Márton került főszerepbe, két nagyszerű távoli lövéssel  biztosította be az előnyt. Ezzel az első játékrész végén 3-1 volt az állás.

A második negyed újabb magyar gólzáport hozott, igaz itt is Kína szerezte meg az első gólt, de aztán nem volt kegyelem. Először Hárai emberelőnyből talált be, majd Szívós és Varga Dénes is eredményes volt. A pontot az “I”-re pedig Hosnyánszky tette fel. A nagyszünet előtt tehát 7-2 volt az eredmény.

Az utolsó előtti negyedben aztán kicsit visszább vettek a mieink, itt már mi szereztük az első találatot, majd emberelőnybe kerültek az Ázsiaiak amit egy góllal büntettek meg. Aztán az ifjú Bedő talált a kapuba, majd Hárai úszott meg a labdával és növelte hét gólra ez előnyt. Az negyed záró momentuma pedig egy Kínai gólt volt.

Az utolsó játékrész már simábban alakult, először Bátori Bence volt eredményes aki első VB gólját lőtt meg. Aztán egy labdaszerzést követően Varga Dániel talált a kapuba. Erre a Kínaiak egy gyönyörű góllal válaszoltak. A végeredmény pedig Vámos Márton egy bombagóllal  állította be. Folytatás Szerdán, Szerbia ellen.

 Végeredmény:
Magyarország-Kína 13-5 (3-1, 4-1, 3-2, 3-1)

A magyar csapat gólszerzői: Szivós 3, Varga Dénes 2, Hárai 2, Hosnyánszky 2, Bedő 1, Bátori 1, Varga Dániel 1, Vámos 1

Kép forrása: MTI

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.