Főoldal » Vizes vb: Olasz Anna 5., Risztov Éva 9. lett 10 kilométeren

Vizes vb: Olasz Anna 5., Risztov Éva 9. lett 10 kilométeren

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Olasz Anna az 5., míg Risztov Éva a 9. helyet szerezte meg a Barcelonai Vizes Világbajnokság női 10 kilométeres hosszútávúszásában, ma délután. Risztov több mint a táv felét az élen töltötte, de aztán elfáradt és végül még a dobogóról is lecsúszott. A győzelmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg.


Ahogy az imént említettem, Éva az első körtől kezdve vetette a mezőnyt, ekkor Olasz Anna még viszonylag hátul, a 30. hely körül úszott. Ahogy telt-múlt az idő a magyar úszónő előnye egyre kisebb lett, sőt három kilométerrel a vége előtt le is előzték. Eközben Olasz fokozatosan jött fel az élmezőnyhöz, az utolsó körre már 13. ként fordul, majd a hajrára már együtt úszott a legjobbakkal. A végére aztán Riszotv teljesen elfáradt, míg Olasz belehúzott és 5. helyen ért célba.

Eredmények:
    nyíltvízi úszás, női 10 km, világbajnok:
    —————————————-
 Poliana Okimoto (Brazília) 1:58:19.2 ó
2. Ana Marcela Cunha (Brazília) 1:58:19.5
3. Angela Maurer (Németország) 1:58:20.2
…5. Olasz Anna 1:58:22.4
…9. Risztov Éva 1:58:23.4

– Ezzel nem törődünk, mert fantasztikus, amit Anna véghezvitt! Élete első felnőtt világversenyén gyönyörűen úszott, pontszerző helyen végzett. A célba érés után fél óráig nem  tértem magamhoz,  az örömkönnyeimmel küszködtem – árulta el Olasz edzője, Gellért Gábor, majd olykor elcsukló hangon a bevált taktikáról is beszélt. – Ezen a távon a férfi verseny első két helyezettje a harmadik körig harmincon kívül volt, ugyanezt az erőbeosztást vitte sikerre Anna is, a táv utolsó harmadában pedig már végig az első hat között volt.

– Nagyon boldog vagyok! Az első hat hely valamelyike volt az álmom. Szerencsére sikerült tartanom magam az eltervezett ritmushoz, annak pedig különösen örülök, hogy az első hét kilométeren nem kaptam pofont, pedig hétfőn a férfiaknál komoly verekedések voltak. Az utolsó körre fordulva egy nálam kétszer erősebb kínai lány azért rendesen megütött, de ez nem akadályozott, meg is lepődtem, amikor hirtelen az élbolyban találtam magam. A hajrában láttam, hogy a dobogóért küzdök, de az utolsó kétszáz méteren már annyira fájt mindenem, hogy a célba érésnek is örültem – nyilatkozta Olasz Anna.

Nyilatkozatok forrása: Delmagyar.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.