Főoldal » Vízilabda – Vodafone Kupa: Győztes kezdés

Vízilabda – Vodafone Kupa: Győztes kezdés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A világbajnoki felkészülés egyik része a Benedek Tibor irányította magyar férfi vízilabda válogatott számára, a lassan már szokásosnak mondható Vodafone Kupa. A Hajós Alfréd uszodában rendezett torna első napján Magyarország Németországgal csapott össze. A mieink egy kissé nehézkesen indították a találkozót, ám a folytatásban egy 9-3-as siker lett a vége. 

Magyarország, Görögország, Németország és Montenegró. Ez a négy csapat vesz részt a Vodafone Kupán, mely már 4. alkalommal kerül megrendezésre. A felkészülési torna első találkozóján, a magyarok Németországot kapták ellenfélnek. Ez az esemény egyébként azért is fontos, mert általában itt már az a keret szokott medencébe ugrani, amelyik az adott év legrangosabb eseményére is elutaznak. Ezúttal az idén nyáron megrendezésre kerülő barcelonai világbajnokság lesz ez. Egyrészt ezért, másrészt pedig mert általában az idelátogató ellenfelek is hasonló képpen készülnek, így ez egy elég jó erőfelmérő tud lenni. 

Még mielőtt a meccsel foglalkoznánk, azért érdemes megjegyezni hogy a kapitánynak, azaz Benedek Tibornak ma volt a 41.születésnapja.  Ezúton kívánunk neki nagyon boldog születésnapot és további sok sikert, valamint jó egészséget!

Neki egyébként ami a Barcelonát és az ottani világbajnokságokat illeti, jó emlékei lehetnek, hiszen anno 10 éve (2003) aranyérmes lett a válogatottal. Persze nem ez volt az egyetlen nagy sikere, hiszen ne feledjük a 2000-es, a 2004-es és a 2008-as olimpiai aranyat sem, ahogy azt sem hogy klubszinten is rengeteg mindent felmutatott már! 

A mai találkozón tehát Németország jött szembe elsőnek. Őket kellett legyűrnünk. 

A játék legelején a németek nagyon bekezdtek, amire lehet nem tudtak igazán reagálni a srácok. Mutatja ezt az is, hogy nagyon hamar lőttek három kapufát és csináltak még néhány nagyon veszélyes helyzetet. Sokszor a szerencse és persze Nagy Viktor kapusteljesítménye segített. Nagyon álmos kezdés után a negyed utolsó percében Szívós Márton lövése rántott minket ki az ágyból, amiből gól ugyan nem lett, de ahhoz elég volt, hogy megmutassuk, itt vagyunk a meccsben. 


A következő negyedre kezdtünk belerázódni a találkozóba. Benedek Tibor meglátásai is segítettek ehhez (hogy ne már hisz ő a kapitány), mely szerint a centerbejátszások elég gyengén sikerülnek. Ebben sajnos nem tudtunk sokat fejlődni, de annyira igen, hogy megszerezzük az első gólunkat a félidőig. Ami viszont a németek számlájára írandó, hogy vezetést azt ők szereztek. Julian Real volt az, aki már a ki tudja hányadik próbálkozása után gólt tudott lőni. Ezek után mind a két oldalon volt egy-egy találat, de ami szép volt a dologban, hogy egyik sem volt érvényes. Mindenesetre a végére a negyednek egál lett az állása. Vámos Márton volt az aki egy nagyon nagy bombával tudott egyenlíteni. Innentől volt egy kis időnk rendbe tenni a fejeket, amire szükség is volt, hiszen az ellenfél erős volt, de azért annyira nem, hogy a bágyadtságunkat kihasználva hamar megszórjanak minket pár találattal. Ennek megfelelően kínálkozott a lehetőség a vezetés megszerzésére, vagy akár arra hogy szépen komótosan meglépjünk tőlük. 

A nagy szünet után így 1-1-el folytatódott a mérkőzés. 

A harmadik negyed nagyjából meghozta azt amit vártunk. A negyed közepén egy ötmétereshez jutottunk, majd a büntetőt Varga Dénes értékesítette, így először a meccsen vezettünk. 2-1 volt az állás, majd egy kicsivel később Vámos már a második gólját szerezte. Ezúttal a bal felsőt lőtte ki, amivel már 3-1 volt ide. A végén még egy emberelőnyünk is volt, valamint volt még pár helyzetünk, de nem növeltük az előnyt. Egy negyeddel a vége előtt 3-1-re vezetett a magyar férfi vízilabda válogatott. 

Jöhetett a végjáték, ahol beindult a magyar henger! Madaras Norbert kapáslövéssel próbálkozott, majd a lehetőségből eredményesség lett. Az ő góljával lett 4-1, majd alig telt egy kis idő és Bedő Krisztián is feliratkozott a gólszerzők listájára. 5-1 Ezek után a németek teljesen leblokkoltak, majd már a védekezésük is elkezdett egyre jobban szétesni. Érkezett az ellenfélre egy két kapufa, majd Varga Dénes duplázhatott. 6-1


Az utolsó percekre nagyon belejöttünk, Decker Ádám volt soron, hogy szaporítsa meg még jobban a magyar gólok számát. Ő egyet tett hozzá, ezzel már 7-1 volt, majd a németek megszerették volna mutatni, hogy ők is tudnak gólt lőni (meg hát ugye becsületből kellett még szerezni valamennyit), Till Rohe 7-2-re szépített. Hosnyánszki Norbert 8-2-re alakította az állást, amit már csak Bátori tudott még feljebb tornázni, immáron 9-2-re. Andreas Schoetterbeck még úgy gondolta, jobb lesz úgy ha eggyel kevesebbel nyerünk, így hát a hálóban landolt az ő lövése. 

A végén így egy igen nyögvenyelős kezdés után 9-3-ra vertük meg Németországot, hogy aztán holnap a mai másik meccsen a görögöket simán 11-4-re verő, Montenegróval találkozunk majd 19:00-tól. 

Eredmények:

Magyarország-Németország 9-3 (0–0, 1–1, 2–0, 6–2)

Gólszerzők: Vámos, Varga Dénes 2-2, Madaras, Bedő, Decker Ádám, Hosnyánszky, Bátori, ill. Real, Rohe, Schlotterbeck

A nap másik meccsén:

Montenegró-Görögország 11-4 

Képforrás: Nso.hu/Mlvsz.hu/Mti.huMEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.