Főoldal » WTCC – Marokkó: Loebnek megvan az első

WTCC – Marokkó: Loebnek megvan az első

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Talán nem éppen ez lesz a legemlékezetesebb momentum, de minden esetre a legmeghatározóbb mindenképpen az volt ami a rajt után történt. Coronel és Bennani csinált egy kis piros zászlót, Sebastian Loeb pedig megszerezte pályafutása első WTCC-s győzelmét. Nem kellet rá sokat várni. 

Amibe ez az ember beleül vagy pontosabban amit vezetni fog, ott az sikeres lesz és győz majd. Nagyjából így lehetne röviden és tömören jellemezni Sebastian Loeb eddigi munkásságát. Igaz pályaautózásra csak most nyergelt át, de nem kellett sok idő ahhoz, hogy hozzászokjon a dolgokhoz. Igaz ebben nagy szerepe van annak is, hogy a Citröen elképesztően erős lett és már az első futam előtt mindenki arról beszélt, hogy nehéz lesz őket megverni. 

A második futam után az mindenképpen bebizonyosodott, hogy hasonló szereplésre lehet számítani tőlük a második futamot illetően, mint amit (csak, hogy ügyesen jellemezzem) a Chevrolet csinált mondjuk 2011-2012-ben. Lehet, hogy csak a 10. helyről rajtol valamelyikük, de gyorsan és látványosan átrágják magukat az előttük lévőkön, hogy aztán ott is nyerjenek. Na most egy baleset is besegített ebbe, meg még két Safety Car és a piros zászló, de a francia márka érdemeiből ez nem fog semmit sem levonni. 

Történt, hogy a start után a Chevyben ülő Tom Coronel és a Hondás Mehdi Bennani (aki nem mellesleg hazai pályán taposta a gázt) gyönyörűen eljöttek a rajtnál, majd egyikük sem ismerte az “okos enged, szamár szenved” mondást. Coronel tolta egyre jobban a fal felé Bennanit, aki meg nem igazán szerette volna elvenni a gázt. Juszt se! Nem is tette meg ezt a szívességet holland vetélytársának, akivel így szépen összeért és meg is lett ennek a következménye. 

Ez ugyanis nem az a fajta pálya, ahol nem lenne következménye az ilyesfajta eseteknek. Lett is! Coronel mind a két oldali falnak odacsapódott, ezt pedig nem csak ő, de a mögöttük jövő Yvan Muller is megsínylette. Mind a ketten kiestek, jött a piros zászló, Bennani pedig az élről folytathatta mögötte Monteiróval. Nem biztos, hogy sokan számoltak volna arra, miszerint két Honda lesz az élen, de nem is tartott sokáig. Loeb már a harmadik volt, Lopez is jött 5. helyen, plusz a Chevyk is érkeztek. Valente állt a negyedik helyen. 

Bennani amúgy sem élvezhette sokáig az első helyet, hiszen kapott egy áthajtásos büntetést azok után amit Coronellel művelt az elején. A végén így tehát őt találták vétkesnek a dologban. A 8. körben megint jött egy biztonsági autós periódus, ezúttal Berkovic autója állt meg rossz helyen. Az újraindítás után megint a japán márka került a középpontba. Monteiro autója megsérült, így pedig két kör hátrányban fejezte be a versenyt, a marokkói pedig fantasztikus tempóban kapaszkodott felfelé. A végén a negyedik helyért harcolhatott. 

Az élen Lopez és Loeb nem voltak messze egymástól, de hát ugye a csapatérdek az mindennél fontosabb, így pedig most megcserélték az első két helyet egymás között az első futamhoz képest. A sorrend tehát köztük már nem változott, Sebastian Loeb nyert, Lopez második lett, a harmadik helyen pedig Valente zárt. 

Michelisz Norbert az autó technikai problémái miatt nem tudott elindulni, de nem ő volt az egyetlen, James Thompson sem állt rajthoz. A brit nem érezte jól magát, korábban pedig a Ladával sem volt minden rendben. 

A pontversenyben jelenleg José Maria Lopez vezet, megelőzve Loeb-öt, valamint Tom Chiltont. Norbi a maga 2 pontjával a 12. helyen áll. 

Folytatás egy hét múlva Franciaországban. 

Addig is mindenkinek jó szurkolást! 

Képforrás: P1race.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.