Főoldal » A 7 legértelmetlenebb, legfeleslegesebb dolog

A 7 legértelmetlenebb, legfeleslegesebb dolog

A 7 legfeleslegesebb dolog

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ennek a cikknek az alapja a Tedd azt amit a legjobban szeretsz... Facebook oldalon található egyik bejegyzés. A bejegyzés célja párbeszéd kezdeményezése, és az olvasók véleményének megismerése volt. A Facebook változások miatt az oldalon nem annyira, de különböző csoportokban eltérő vélemények láttak napvilágot ezzel kapcsolatban. A 7 legértelmetlenebb dolog listája bővíthető, megváltoztatható, mindössze felhívja a figyelmet néhány dologra.

Vannak, akik egyetértenek azzal, hogy ezek a legfeleslegesebb dolgok közé tartoznak, mások egyáltalán nem, megint mások némelyikkel igen, némelyikkel nem.
Ahány ember, annyi vélemény és gondolat, és ez így van rendjén. Nem véletlenül kerültek ezek a dolgok a 7 legértelmetlenebb dolog közé, de nem minden esetben azok. Bizonyos határok között és indokok miatt, némelyikre szükség lehet, s éppen ezért nem mindig állja meg a helyét az értelmetlen/felesleges jelző.

Felsorolom ezt a 7 dolgot, és az indokot, hogy miért lehet értelmetlen és/vagy felesleges. Természetesen, ez nem abszolút vélemény, csak bizonyos gyakorlatias szempontok figyelembevétele. Mint már említettem, sokan egyet fognak érteni, sokan ellenkező véleményen lesznek, de éppen ez a lényeg, hogy az emberek figyelmét felhívjuk. Bármi is a véleményed, ne fojtsad magadba, írd le!

 

A 7 legértelmetlenebb dolog

 

Dohányzás (egészségtelen)

A dohányzás az a dolog, amelyben szinte majdnem mindenki egyetért. Ennek oka lehet az, hogy a dohányzás egészségtelen voltát széles körben terjesztik, így beleivódott az emberekbe.
Egyben az egyik legfeleslegesebb is, hiszen a dohányzó emberek nem szabadok. Bizonyos időközönként ellenállhatatlan kényszert éreznek, hogy „kézbe vegyék és szívjanak”. Sanyarú lehet így élni, hiszen egy „tárgy” uralkodik felettük. Nem irigylem őket, én soha nem próbáltam meg a cigizést, s semmivel sem lehetne rábírni.

 

Magassarkú cipő (egészségtelen)

Miért soroltam ide a magassarkú cipőt?

1. Megemeli a sarkat, a súlypont a lábujjak felé tolódik. A hátulsó lábszárizomnak nem kell akkora munkát kifejtenie, az elülső résznek és a lábtőnek annál inkább.

2. Ha sokat viselik a magassarkú cipőt, a hátulsó lábszárizomzat megrövidül, elöl pedig megnyúlik. Az Achilles-ín sérülhet és fájdalmas lehet.

3. A magassarkú cipő viselése megterheli a bokát, a térdet, sőt akár a medencét, vagy a gerincet is. Mivel a test gravitációs központja előrébb tolódik, ennek ellensúlyozására az alsó hátszakasz meghajolhat és gerinc helyzete megváltozik. Ezáltal nyomást gyakorolhat a hát és nyakidegekre, többek között fejfájást is okozva.

4. A magassarkú cipő viselésének számos káros káros mellékhatása lehet. A cipő elülső része szorosan tartja a lábujjakat. A lábujjak előnytelen helyzetbe kerülhetnek, kialakulhat a kalapácsujj, vagy a bütyök.

A társadalom elvárja, hogy a nők bizonyos helyzetekben, rendezvényeken magassarkúban jelenjenek meg. Sokan mondják, hogy a magassarkú viselése széppé teszi a lábat, vonzóbbá a nőt, s persze magasabbá is. Nem értek egyet azzal, hogy a magassarkútól lesz vonzóbbá egy nő, de elismerem, sokan így látják.
Kérdés, hogy az „előnyök” megérik e a hátrányok elviselését? Nem gond, ha ritkán, bizonyos alkalmakkor egy nő kénytelen magassarkút viselni. De ha ez rendszeres, akkor bizony számolni kell ennek mellékhatásaival is.

 

Piercing (van egyáltalán értelmes oka?)

A piercinggel kapcsolatban három dolgot említenék: felesleges, egészségtelen, divatjelenség. Mi a csodáért kínozza valaki saját magát azért, hogy egy felesleges dolog akaszkodjon a testére, amit aztán akár egész életén át visel?
Azért mert egyes sztárok illetve mások ezt csinálják, muszáj utánozni? Ez a lázadás? De ki ellen? Nem az illetőnek kell elviselnie?
A testékszerek vallási, vagy kulturális jellegű használata – amely évezredekre vezethető vissza – más tészta. Itt most a divatról beszélek, amely főként a 90-es évektől terjedt el hazánkban is. Arról nem is szólva, milyen nehéz lehet elviselni a nyelvben, arcon, vagy más érzékenyebb testrészeken a piercinget, hogy néz ki? Tudom, sok embernek ez tetszik, szerintem kifejezetten csúnya. És akkor a különböző káros hatásokról, a fertőzések és egyéb lehetőségek, még nem is beszéltünk.

 

Tetoválás

A tetoválás a másik dolog, amellyel sokan nem értenek egyet. Úgy tartják, ez művészet és szép. Szerintem az emberi test úgy, ahogyan van, gyönyörű, és ezt külső beavatkozással csak rontani lehet.
Egyes kultúrák, népek és bennszülöttek ősi idők óta használják ezeket, különböző vallási, rituális és egyéb szimbólumrendszerrel összefüggő okokból. De a modern „civilizált ember” hóbortból. Általában valamit ki akarnak fejezni ezzel. Kiválni a tömegből, vagy valami, amit nem tudtak kifejezni, így kerül felszínre. Sok ember ezzel nem ért egyet, mert a tetoválás is művészeti ággá, tömegcikké vált. Persze különbség van aközött, hogy hol van elhelyezve, milyen a mérete, stb.

 

Körömfestés/műköröm

Személy szerint sok nőt láttam, akik nem festik a körmüket, mégis nagyon szép a körmük. Ezt mindig is többre értékeltem. Tudom, vannak férfiak, akiket a festett köröm vonz. De van egy olyan érzésem, hogy a körömfestés és műköröm, már sokkal inkább a nők közötti divattá (néha versengéssé vált) mintsem a másik nemre való hatásgyakorlásra.
Egy „saskarmokkal” rendelkező nő elég riasztó. Nem is szólva a gyakorlati akadályairól, milyen nehéz gépelnie, s egyéb dolgok, ahol az ujjak használata szükséges.
Ha valakinek nem szép, vagy törik a körme, persze bizonyos fokig érthető a használata. Ráadásul már egy egész szakma és iparág épült erre a dologra.

 

Sportvadászat (a gyilkolás öröm?)

Mindjárt gyorsan leszögezem, hogy a szükséges vadászat és a sportvadászat két teljesen különböző dolog. Mivel az ember már régen beleavatkozott a természet normális működésébe, szükség van vadászokra és a vadállomány rendben tartására. A sportvadászat alatt azokat értem, akik időnként, időtöltésből „szórakozásból” mennek vadászni.
A sportvadászoknak ez élvezet, örömöt okoz. Persze sokan felhördülnek, ez nem így van, ez sport, meg mozgás, meg élmény, meg meg kell küzdeni érte, stb. Kérdem én, a vad is ugyanezt gondolja? Milyen örömet okozhat az, ha egy élőlényt megölünk? Ha a vadnak is annyi esélye lenne, vagy mondjuk dárdával, íjjal, puszta kézzel kellene legyőzni, mindjárt más lenne a helyzet.
Tudom, nagyon nagy pénzek vannak a sportvadászatban, és sokan hódolnak ennek a „hobbinak”, sokan vagyunk azonban akik ezt semmi módon nem tudnánk élvezni.

De az, aki ok nélkül öli meg az állatot, anélkül, hogy az megtámadná őt, kedvtelésből, csak a gyilkolás öröméért, vagy annak húsáért, bőréért, agyaráért, gonosz tettet követ el, mert így maga is vadállattá válik. És ezért sorsa is olyan lészen, mint a vadállatoké.”
Jézus Krisztus – Esszénus béke evangélium

 

Tőzsdézés (értékteremtés nélküli haszonlesés)

A tőzsde egy olyan dolog, amely már szerves részévé vált a gazdaságnak. A mai világgal az az egyik baj, hogy az emberiség jókora része olyan tevékenységet végez, amely semmiféle termeléssel, gyarapodással, vagy értékteremtéssel nem jár. Tele van az internet reklámokkal, és számtalan spam levél kering, hogy megtanítanak gyorsan pénzt keresni tőzsdeügyletek által. Számos ilyen ajánlat érkezik, de mi van, ha én nem akarok úgy pénzhez jutni, hogy semmi értékeset nem adok cserébe?
Sokan úgy gondolják, ez ostobaság, ki kell használni a lehetőségeket. Szerintem viszont létünk egyik értelme, hogy alkossunk, teremtsünk, hassunk. A szándék a lényeg. Úgy akarunk e pénzt keresni, hogy szolgáltatunk, alkotunk, értéket hozunk létre és termelünk, vagy csak egyszerűen pénzt akarunk “csinálni” önmagunknak? A tőzsdével az a baj, hogy semmiféle értéket nem hoz létre, tehát sokan abból gazdagodnak, hogy semmit sem adnak érte cserébe.

Mindez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség rá, vagy ne vihetnénk be céget a tőzsdére, illetve ne adhatnánk, vagy vehetnénk részvényeket. Arra gondoltam, amikor valaki nem ilyen okokból, hanem kizárólag papírokkal kereskedik, nem akar semmi hasznosat nyújtani, csak pénzt nyerni!

Inkább ezt a befektetést ajánlom: A legjobb befektetés

Neked mi a véleményed? Oszd meg velünk!

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.