Főoldal » A jogsértések, előkészítetlen jogszabályok halmaza maga alá temetheti a rezsicsökkentés politikai hozadékait

A jogsértések, előkészítetlen jogszabályok halmaza maga alá temetheti a rezsicsökkentés politikai hozadékait

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyarország választói egy szót biztosan jól ismernek: rezsicsökkentés


Értékeket hordoz maga a gazdaságpolitikai és társadalompolitikai célkitűzés, azonban a nyílt és valósan kiértékelt társadalmi részvételi információk nélkül annak kivitelezése jogsértésekhez, társadalmi vélemény megosztottsághoz vezet.


Egyetlen politikai párt nem állítja, hogy valóban ne lenne új elem a rezsicsökkentés meghírdetett politikai gondolatában – különösen ha az Európában szokásos energiára fizetett költség és jövedelem arányt megvizsgáljuk.


A politikai kultúra mély válságát mutatja, hogy számos példa ellenére a kormányzó pártok nem merik felvállalni a nyílt, önkéntességen alapuló társadalmi részvétel biztosítását, helyette a “lakáj civilség” legrosszabb pártállami hagyományait döngölik a társadalomba egy kifejezetten bürokratikus és a civilség ellen ható civilekre vonatkozó törvénnyel.


Önkéntes, elvi alapú civilek ma kiszorulóban vannak a rossz civilekre vonatkozó törvények miatt.


A mértékadó politikai vélemények közül a mérsékelt demokraták az önmérséklettel gyakorolt hatalom fontos reformjaira irányítják a figyelmet.


A rezsicsökkentés jól példázza a társadalmi részvétel, a független gondolkodók és agytrösztök véleménye hiányzik a megvalósításból – ugyanezen okból előkészítések nélküli jogszabályok okozta társadalmi károk elsöpörhetik az értékes kiinduló politikai gondolat hozadékát a FIDESZ és politikai társai számára 2014-ben.


Eltérő feladatot vállal fel a Human Rights Watch illetve a TASZ, vagy a Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ. A nemzetközi jogvédő szervezet Human Rights Watch  kritikáit a világ politikai irányítói figyelik.


A Magyarországi Állampolgári Jogvédő Központ gyakorlatias és a jogkereső állampolgárok tájékoztatására, illetve operatív szakmai segítségére épül fel, összegzéseket és jelzéseket fogalmaz meg a mindenkori magyar kormány és az Európai Unió Intézményei számára.


Mindkét “társadalmi szeizmográf” egyértelműen jelzi Magyarország vonatkozásában a valós, nyílt és önkéntes véleményeket érdemben kezelő, értékén kezelő kormányzati, parlamenti hatalomgyakorlás hiányát.


Erre építi fel fellépését a baloldal a választásokon, s ennek belső reformját szorgalmazza a mérsékelt demokrata politika.


Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus, nemzetközi vezető jogvédő többször lenyilatkozta, hogy “a társadalmi részvétel valós kialakítása (Hollandia, Dánia példái mértékadóak stb.) olyan elvárható belső reform a kormánypártok részéről, melyek késedelme miatti társadalmi felháborodás, a rossz jogszabályok társadalmi csoportokban okozott kárhalmaza értéktelenné teheti a rezsicsökkentés politikai eredményeit és kormányzó erők számára ígéretes politikai, választási hozadékait.” (Forrás:http://jogallamfigyelo.wordpress.com)


 


 


 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.