Főoldal » A Májbetegekért alapítvány ösztöndíja

A Májbetegekért alapítvány ösztöndíja

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Kutatási ösztöndíjra

A Májbetegekért Alapítvány (cím: 1097 Budapest, Gyáli út 5-7., adószám: 18227743-2-43, http://www.majbeteg.hu) pályázatot ír ki a háziorvosi praxisok ápolói/nővérei részére az alábbi címmel:

Lappangó Hepatitis fertőzések felderítése a háziorvosi praxisokban kérdőív segítségével.

1. A kiíró szervezet rövid bemutatása
A Magyarországon működő, egyetlen fertőző betegekkel foglalkozó állami kórházban (Fővárosi Önkormányzat Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet, Budapest) dolgozunk. Főleg máj- és különböző gyulladásos bélbetegségekben szenvedőket kezelünk. 1996 májusában hoztuk létre a Májbetegekért Alapítványt, betegeink magasabb színvonalú ellátása érdekében, tekintettel a magyarországi elszomorító májbeteg-halálozási statisztikákra.
Az Alapítvány célja: A májbetegek hatékonyabb, magasabb színvonalú ellátásának elősegítése, az ehhez kapcsolódó kutatásnak, nevelésnek, felvilágosításnak a fejlesztése, valamint a betegellátás körülményeinek javítása.

2. A pályázat tárgya
A pályázat keretében az alapítvány vissza nem térítendő, pályázati kutatási ösztöndíjat nyújt a háziorvosi praxisok ápolói/nővérei részére, akik a pályázat keretében kérdőíveket töltetnek ki a praxis érintett betegeivel.

3. A pályázat célja
A lappangó hepatitis vírusfertőzések felfedezése.

4. Kik pályázhatnak? (Pályázók köre)
Regisztrált háziorvosi praxisok (háziorvos támogatásával a praxis ápolója/nővére). A pályázat keretén belül 500 háziorvosi praxis pályázatának befogadására van lehetőség.

5. Beadható pályázatok száma
Jelen pályázati felhívásra egy háziorvosi praxis csak egy pályázatot nyújthat be.

6. Pályázat tartalmi leírása
A Májbetegekért Alapítvány pályázatot ír ki a háziorvosi praxisok ápolói/nővérei részére a hepatitis vírusfertőzések felfedezése érdekében. Bármilyen Magyarországon regisztrált háziorvosi praxis nyújthat be pályázatot, oly módon, hogy a pályázó ápoló/nővér és a praxissal rendelkező háziorvos is aláírásával kell hitelesítse a pályázat benyújtását.
A pályázó praxis ápolója/nővére kitölteti a “Májmoly” kérdőívet, azzal a praxisban lévő 35-65 éves korosztályon belüli beteggel, akinek emelkedett GPT értéke van. Vállalja, hogy a kérdőívek kitöltésének anonimizált adatait a Májbetegekért Alapítvány honlapján (http://www.majbeteg.hu) található összesítőbe felviszi.
A pályázat lebonyolítását a Májbetegekért Alapítvány kuratóriumának orvosai ellenőrizhetik.

7. Nem részesülhet támogatásban az a pályázó, amely
a) a benyújtott pályázati anyagban megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott
b) a pályázat beadási határideje után beadott pályázat
c) nem Magyarországon dolgozó praxisok nem pályázhatnak
d) a beérkezési sorrendben az első 500 pályázaton túl beérkezett jelentkezés

8. A pályázati kutatási ösztöndíj összege, formája, mértéke
A pályázat díjazására rendelkezésre álló keretösszeg: 16 millió forint.
500 pályázat befogadása lehetséges
a) Minden egyes, az interneten rögzített kérdőívért ezer (1 000) forint pályázati kutatási ösztöndíjban részesül minden érvényesen pályázó ápoló/nővér. A pályázat keretén belül pályázónként maximum harminc (30) kérdőív számolható el. Így összesen 30 000 forint adómentes* ösztöndíjban részesülhet a pályázatot sikeresen lebonyolító ápoló/nővér.
*1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról
1. számú melléklet 3. pont: “A közcélú juttatások körében adómentes: a közhasznú alapítványból annak alapszabályban rögzített közhasznú céljával összhangban a magánszemély részére kifizetett azon összeg, amelyet oktatási intézményekben folytatott tanulmányokra, kutatásra, külföldi tanulmányútra ösztöndíj címén folyósítanak.”

b) A kérdőíveket beküldő háziorvosi praxisok ápolói/nővérei között a 8/a pontban leírt pályázati kutatási ösztöndíjon felül a Májbetegekért Alapítvány további egyösszegű ösztöndíjakat oszt ki, azok között az ápolók/nővérek között, akik által beküldött kérdőívek alapján a pályázat keretében az egy praxisra jutó legtöbb hepatitis vírusfertőzött felfedezése igazolható. A vírusfertőzéseket a hepatitis kezelési centrumokban dolgozó megnevezett szakorvos(ok) igazolják 2011 augusztus 15-ig. Az egy összegű pályázati kutatási ösztöndíj összege:

1 x 500 000 Ft,
1 x 300 000 Ft,
1 x 200 000 Ft.

A pályázat lebonyolításában részt vevő centrumok és a pályázat keretén belül a frissen felfedezett májgyulladást igazoló szakorvosok listáját a http://www.majbeteg.hu/palyazat/centrumokesorvosok honlapon találják meg.

9. A pályázati kutatási ösztöndíjak átadása
A határidőre beérkező érvényes pályázatok mindegyike az elvégzett munka arányában ösztöndíjban részesül (lásd 8/a. pont). Ezt a pályázati anyagban beadott bankszámlaszámra folyósítja az Alapítvány a kutatás lezárásakor (2011 augusztusában).
Az egyösszegű pályázati kutatási ösztöndíjak a pályázat lezárásakor kerülnek kiosztásra a legtöbb frissen felfedezett lappangó vírusfertőzés (HBsAg, anti-HCV) alapján (lásd 8/b. pont).
Az eredményekről a pályázókat a megadott elérhetőségeiken értesítjük (elsősorban e-mailben). Ugyanígy értesítjük azokat a pályázókat is, akik hiányos pályázatot adnak be, de még van idejük a hiánypótlásra.

10. Pályázat formai követelményei
– Pályázati adatlap kitöltött, nővér és háziorvos által aláírt és a rendelő bélyegzőjével ellátott változata. A pályázati adatlap a http://www.majbeteg.hu/palyazat/adatlap honlapról tölthető le.
– A betegek által kitöltendő kérdőívet a http://www.majbeteg.hu/palyazat/kerdoiv címről tölthetik le.
– A beteg által kitöltött kérdőívek adatait az e-mailben kapott belépési név és jelszó megadását követően a http://www.majbeteg.hu/palyazat/eredmenyek címen tölthetik fel.
– A felfedezett vírusfertőzések igazolását a kijelölt szakorvosok igazolják.

11. A pályázat benyújtásának módja és határideje
1. Beadási határidő: Az első 500 pályázat kerül befogadásra. A pályázatokat faxon vagy e-mailben lehet beküldeni a pályázati adatlap scannelt változatával.
2. A pályázati adatlap a http://www.majbeteg.hu/palyazat/adatlap honlapról tölthető le.
3. A kinyomtatott pályázatot a rendelő bélyegzőjével a nővér aláírásával és a háziorvosi praxis vezető orvosának aláírásával és pecsétjével ellátva kell az Alapítvány részére beküldeni.
4. Beküldés módja:
a. faxon: 061.455.8127
b. scannelt változat elektronikus úton, mellékletként a palyazat@lamb.hu e-mailcímre, a tárgyba kérnénk beírni: “Pályázati jelentkezés”

12. Támogatási időszak
Jelen pályázat keretében megvalósuló kutatás időtartama: 2011. február 15., majd a pályázat befogadásától számított 60 naptári nap.

A pályázati kiírásról a palyazat@lamb.hu e-mailcímen vagy a 0630/385-7770 telefonszámon lehet további információt kérni.
Pályázni folyamatosan, 2011. június 30-ig lehet.

pályázati kiírás
adatlap
kérdőív

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.