Főoldal » „Amikor két világ találkozik”

„Amikor két világ találkozik”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
„Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!”       /Paulo Coelho/

Hűvös őszi estéken, amikor nincs kedvünk kimozdulni az otthon melegéből, elkezdenek pörögni a fogaskerekek, mivel is kellene elütni az időt. Ez esetben egy könnyed fantasy, kalandfilm mellett döntünk. A popcorn már elkészült, távirányító a kezünkben, és elfoglaltuk a lehető legkényelmesebb pozíciót a TV előtt, majd lenyomjuk a „play” gombot, és elkezdődik a film. Sárkányok, törpék, félszerzetek, varázslók, boszorkányok, hősök, különleges és természetfeletti lények százai kápráztatnak el minket, és próbálnak meggyőzni, hogy higgyünk bennük.

   De mi is az álom? Miért álmodunk? És miért éppen azt, amit? Az álom, képek, gondolatok, hangok és érzések összessége, melyek az agyon futnak át alvás közben. Az álmok létrejöttének okát, módját, és az álmok jelentését még nem tisztázták, bár mindig is érdekelte az embereket. Az álom segít rendet rakni a napi történésekben, aggodalmaink között, segít eltávolítani a fölöslegesen tárolt adatokat, ráláthatunk a múltra, a jelenre és a jövőre. Az álmaink mi magunk vagyunk, ahogy levetkőzzük az egónkat, nem kötnek az érzékeink, a fizika törvényei. Tudunk repülni, vízen járni, megmászni a legmagasabb csúcsokat – álmunkban a hétköznapi korlátok eltűnnek. Álmink megfejtésével többen is foglalkoznak, számos álmoskönyv létezik, melyek pontosabb képet adhatnak egy-egy fontosabb részletről, momentumról az álmunkban. Már egy külön tudományág is foglalkozik az álomkutatással, az onirológia. (forrás: wikipédia.hu; noiportal.hu)

A film befejeztével álomra hajtjuk fejünket, és átlépünk azon a bizonyos kapun. Igen. „Álomország” kapujára gondolok, hiszen mindenki szokott álmodni. Ott szunnyad a hős benned is, aki megmenti a világot a gonosztól, vagy éppen a varázsló, aki hatalma segítségével vonja uralma alá az egész világot. Sok-sok variáció lehet, hiszen ahány ember, annyiféle álom lehetséges, de egy valami közös bennük: a miénk. Uralhatjuk, irányíthatjuk, csűrhetjük-csavarhatjuk kedvünk szerint. Amikor pedig felkelünk, jókedvvel elevenítjük fel mi történt velünk az éjjel. Most sokan úgy vélhetik, hogy gyerekes ez a gondolkodásmód és nem szabadna az álmainkba merülnünk, és rájuk támaszkodnunk? Mindenkinek szüksége van egy olyan helyre, ahol erőt meríthet a másnapra, ahol eltemetheti a stresszt, elfelejtheti a mindennapos gondokat, és ha csak egy rövidke időre is, de szabad lehet. Ez a hely „Álomország”. Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy kitárja kapuit, és belépjen ebbe a csodálatos világba. Ne habozz! Nyomd meg a „play” gombot, és lépj be rajta bátran!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.