Főoldal » Civilekben, szakemberekben is gondolkodnak politikusként – elég a két nagy pártból?

Civilekben, szakemberekben is gondolkodnak politikusként – elég a két nagy pártból?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

1848 egyik értékes mozzanata volt a mérsékelt politikusok Deák Ferenc, Kauzál Gábor tevékenysége, mely mai napig hatóan példát ad.

Ma ez az Európa barát, de elkötelezetten magyarság hagyományait elismerő politika.

Európában már ismert és erősödő korszerű politikai igényt fogalmaz meg Országbíró Zoltán a mérsékelt demokrata politika hazai vezető képviselője.

A felelős választási ígéretek, a józan kampány igényét.

Súlyos tapasztalatokat eredményezett Magyarországon a választási ígéretekkel, választási hazugságokkal kapcsolatban  Gyurcsány Ferenc választási hadjárata és kiszivárgott beszéde, majd 2010 után a választást követő és megelőző Orbán Viktor vezette politikai retorika.

 

Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata - A magyarok bölcsek.

 

Mérsékelt demokrata meggyőződéssel nem szerencsés, ha a magyar politika két nagy párt választási lehetőségére szűkül le.

Bár a politikai és párt vezérelt kampányolás esélyei aránytalannak nevezhetőek a pártok között, a magyar emberek a bölcsességükről adtak jelet, amikor így is 31 párt állíthat országos listát.

A magyar emberek sikere a több párt országos listája – Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata álláspontja szeint.   Lehetőséghez jutott a Határon Túli Magyarok Pártja is.

Országbíró Zoltán külön szerencsés mozzanatnak látja, hogy a választók bizalmat adtak a saját környezetükben elismerten dolgozó szakembereknek és civileknek az ajánlásukkal. 

Több új párt soraiban találunk ilyen alkotó embereket.

 A 20 alatti névjegyzékbe vett listát állító párt elég számosság ahhoz, hogy valódi pártprogramok és azok garanciái is megjelennek a politikai reklámtermékek helyett.

Számos jó családi kezdeményezés mellett alapvető jogalkotási és előkészítetlen kormányzati döntési hibákat, felesleges államosításokat és a túlbürokráciát kell hatékonyan visszaszorítani a leendő magyar parlamentnek, mert jelenleg a közvetlen társadalmi kárveszély elérheti a rossz Latin-amerikai mintákat.

Mérsékelt demokrata gondolkodással nem a politikai hatalom megszerzése, hanem a választói akarat és pártérdek közelítése a cél.

Itt sok tennivaló van, a magyar emberek választása saját sorsukra erős hatással lesz. (MTHI)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.