Főoldal » Felismeri-e saját politikai értékeit a Szolidaritás? Együtt, vagy külön?

Felismeri-e saját politikai értékeit a Szolidaritás? Együtt, vagy külön?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
Magyarországon a politikai paletta szivárványszínű, de nem akar elszakadni a mára már mesterségesen fenntartott baloldal-jobboldal viszonyítási tengelytől.
 
A CERI politikai műhelye szerint az egyetlen jelenleg a választók számára nem megkérdőjelezett alulról építkező baloldali párt a Szolidaritás lehetne.

 
 
Természetesen egy valóban nyitott Együtt-tel való politizálás megfontolandó Kónya Péter és mozgalma számára, de az is valószínűsíthető, hogy a Szolidaritás kezdi felismerni saját politikai értékeit!
 
Minden nem autentikus, a rendszerváltástól nem független politikai kooperáció a Szolidaritás politikai esélyeit rombolja.

“Az Együtt nyitott az együttműködésre, de tisztázni kell az elhangzottakat

 

Kónya Péter nyilatkozata miatt az Együtt felfüggesztette az együttműködést a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesülettel

Az Együtt elnöksége ma felszólította Kónya Pétert, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesületen belüli szervezeti döntésekkel megerősített módon tisztázza viszonyát az Együtthöz. Amíg e kérdés megnyugtatóan nem rendeződik, a párt felfüggeszti a szervezeti együttműködést az egyesülettel, de nyitott a Szolidaritással való további együttműködésre, az elhangzottak tisztázása után.

 

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöksége megdöbbenéssel értesült arról, hogy tagja és korábbi társelnöke, Kónya Péter egy hétfői tévéinterjújában egy új párt alapításának, és a Szolidaritásnak az Együttről való leválasztásának szándékát jelentette be.

Az elmúlt 12 órában a tagsággal és a helyi vezetőkkel folytatott széleskörű konzultáció után, az Együtt elnöksége úgy döntött, hogy Kónya Péter nyilatkozata miatt a párt felfüggeszti a szervezeti együttműködést a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesülettel, a helyzet megnyugtató tisztázásáig. A közös munkánkba nem fér bele az, hogy a szervezet vezetője önálló párt alapításáról beszél nyilvánosan, miközben a Szolidaritásból pártunkban dolgozók minderről másként vélekednek. Emellett természetesnek tekintjük, hogy folytatjuk az együttműködést mindazon párttagjainkkal, akik a Szolidaritásból jöttek, és akikkel az elmúlt hetekben is közösen dolgoztunk az önkormányzati választási felkészülés részeként a közös sikerekért, így Orbán Viktor mihamarabbi leváltásáért.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöksége ma levélben szólította fel Kónya Pétert, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesületen belüli szervezeti döntésekkel megerősített módon, sürgősen, néhány héten belül tisztázza viszonyát az Együtthöz és céljaihoz. Továbbá a levélben kérte annak tisztázását is, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület a következő években az Együttel közösen kíván-e politizálni. Az Együtt álláspontja szerint a Szolidaritásból érkező párttagok és aktivisták továbbra is ezt akarják, és bíznak abban, hogy a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület ennek figyelembe vételével fog dönteni az Együttel való további együttműködése tárgyában. Ha ez a szándék megvan, akkor lehetőség lesz arra, hogy az elkövetkező négy évben – világos feladatmegosztásban – a Szolidaritás is kivegye a részét egy új ellenzék felépítéséből.

Mint ismert, az Együtt a hétvégén taggyűlést tartott, melyen a tagság elsöprő többséggel szavazta meg a párt új alapszabályát, mely eltörölte a párton belüli platformokat, és lehetőséget biztosít több ezres létszámban új tagok felvételére, a párt alapszervezeteinek megalakítására, és garanciát ad a párt hosszú távú demokratikus működésére.

Az Együtt elnöksége a felmerült kérdések tisztázása után dönt majd arról, felkéri-e Kónya Pétert parlamenti mandátuma átadására az Együtt egy másik politikusa számára.

 

Budapest, 2014. június 24.

Együtt Sajtó

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.