Főoldal » Formálódó európai régiók Közép-Európában! Győr és Szeged európai szemléletű vezetése garancia

Formálódó európai régiók Közép-Európában! Győr és Szeged európai szemléletű vezetése garancia

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Európa egyik fejlődési mozgatója az európai sikeres, erős régiók létrejötte.


Életszínvonal, tagállami gazdasági teljesítmény az európai léptékű régiók állapotával nagyban meghatározott.


Győrben Borkai Zsolt, Szegeden Botka László tehetséges irányítója városának, az érintett régió jelentős pólusának.


Győr-Bécs-Pozsony által körülvett régió fejlődése kifejezetten ugrásszerűen érzékelhető, benne a személyszállítás fejlődésétől a szolgáltatói ágazat színesedéséig az ipar mellett.


Hasonló irányt vehet Szeged, ha megfelelő nemzetközi partnereit ki tudja válogatni.


Több egymással határos eredményes és a világgazdaság kihívásaira  jó és érdemi választ adó európai régió kooperációja Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus szerint Közép-Európa megújulásának záloga.


Franciaország, Németország, Svédország, Hollandia jelenlegi szerepének előzménye a gazdasági régiók kialakulása, a gazdasági egyezményekkel a jó válasz kidolgozása a világgazdaság felvetett gondjaira, problémáira.


Országbíró Zoltán álláspontja, hogy egy újszerű Közép-Európa kialakításakor, annak tagállamai politizálásából lassan a mérsékelt politikai irányoknak kell teret hódítaniuk a politikai-gazdasági sikerhez.


Közép-Európa saját gazdasági árnyékát akkor tudja átlépni – a politikus álláspontja szerint – ha a demokráciát ösztönző politikai eszközök és eljárások nagyobb lehetőséghez jutnak.


Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban a választási törvényben több teret kell engedni a kisebb pártoknak a múlt részben kommunikációs károsító jelenségei miatt.


Koalíciós kormányok több sikerre vezethetik az egyes országokat és együtt Közép-Európát -véli Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus. (Közép-Európai Közéleti Szemle)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.