Főoldal » Hagyományos, régi politikától fordult el Szlovákia lakossága:

Hagyományos, régi politikától fordult el Szlovákia lakossága:

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Közép-Európában a lakosság, a választók lassan átértékelik az Európában megszerzett életminőség, jogállami  tapasztalataikat s az önálló pártérdekek, kitanult pártérdek politikusok helyett új politikai idők kezdődnek.

Szlovákiában a lezajlott választás során erre enged következtetni a győztes személye, aki nem kifejezetten pártpolitikus.

Elnökválasztás végeredménye erős üzenet a szlovákiai választói értékek és érdekek európaiságáról.

Nagy kérdés, hogy ez a hullám eléri-e Magyarországot, ahol egy pártérdeknek megfelelő politikai nyitottság beli visszafordulás és masszív közmédia befolyásolás mellett, zavarosabb lett a kép a választók fejében, persze ezt súlyosbítja, hogy a “kormányváltók” vezetői régen ismert pártpolitikusok ú, haladó politikusi szemlélet nélkül.

Mindkét oldalon elcsépelt politikai ideológiai alapon megfogalmazott klisék a magyarországi kampányban.

Magyarország illeszkedése a Közép-európai politikai környezethez nagyban múlik azon, hogy az új politikai idők szellemisége beérkezik-e időben a magyarok lakta Kárpát – medencében.

Választói érdekekre figyelő mérsékelt politikai mozgalom (Mérsékelt Demokraták Magyarországon) választói vélemény súlya megnőtt, az új politikai időket kialakítva, lassan megteremtve Magyarországon,

ahogy a párttá alakult SMS (Seres Mária vezetésével) és a KIT (Szili Katalin vezetésével) érzékelhetően jön fel a választók ismereteiben.

Nyílt politikai kérdés, hogy a magyar választó megértette-e:

A politikai pártok érdeke messze más, mint az állampolgár, vagy a választó érdeke.

(kép forrás:andrej-kiska-facebook.jpg)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.