Főoldal » Köszöntő – szabadon

Köszöntő – szabadon

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Új blogot nyitottam, pedig van már három. Itt társadalmi problémákkal szeretnék foglalkozni, különös tekintettel magyarországi helyzetünkre, speciális kultúránkra és gondolkodásmódunkra.

Minden blogom igazából egy azonos “idea” -hoz igyekszik felsorakozni különböző szemszögekből; nyilván ez a legfontosabb a számomra. Ez a szabadság ideája.

Mondhatjuk, hogy örök szabadságharcos vagyok, a maga előnyeivel és hátrányaival. Előnye, hogy tiszta a lelkiismeretem, mert követem annak szavát. Hátránya, hogy gyakran szélmalomharcot vívok a világ ellen. Vesztesnek tűnök, miközben a lelkem örül, mert szabad.

Ez a szakterület túl összetett számomra. Ahogy olvasgatom a szakágakat, azok nekem kínaiak. Valaki magyarázza meg nekem, mi a különbség a gazdasági antropológia, a szociálantropológia és a tásadalompolitika között. Így azt hiszem kizárólag a szociológiát fogom választani, mert ezt legalább értem.

Ugyanis ilyen témákkal szeretnék foglalkozni, mint romakérdés, kivándorlás, bedőlt hitelesek helyzete. Munkanélküliség, álláskeresés, “túlképzettség”, az álláskeresőkre gyakorolt nyomások a (hr-esek és) munkaadók felől. 

A nők helyzetét is szeretném feszegetni, különösen a kisgyermekes anyukákét. A családon belüli erőszakról is szólni kell, mint a társadalomban elrejtett valóságról; a statisztika nagyon rossz eredményt mutat.

Lehetne folytatni a sort holnapig, annyi a megoldatlan feladat. Beszéljük ki a gondokat őszintén és nyíltan! A szólásszabadság állampolgári jogunk.

Reményeim szerint, ha rávilágítunk a problémákra, és megtanulunk önzetlenül segíteni egymáson, jobb lesz a világ. És ez most nem egy szlogen!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.