Főoldal » Politikai elhatárolódás, lényeges önmeghatározó eszköz a mérsékelt politikai szereplők számára

Politikai elhatárolódás, lényeges önmeghatározó eszköz a mérsékelt politikai szereplők számára

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyarországon egyenlőre még az európai demokráciák főbb jellemzői vannak érvényben, azonban sorvadó, romló formában.

Ez semmiképpen nem következik a modern jogállam európai helyzetéből, vagy a modern demokrácia összeségében Európán belüli állapotából.

Választói szemszögből a mérsékelt közép politikai eszköztára igen szűkös, mivel a magyarországi média részben politikai bulvárt gyárt és hajszol.

Magyarországon részben éppen a média felhajtó ereje miatt, a baloldali és jobb viszonylatú szélsőségek kiforrott, vagy félig-meddig formában szinte uralják a magyar politikai életet, a pragmatikus politikai kérdések háttérbe szorulása mellett.

A politikai mozgástérben az öszödi beszéd mellett, most 2014-ben az Orbán Viktor féle tusványosi beszéd teremti meg az európai demokráciákra jellemző mérsékelt politikai közép elhatárolódását a szélsőségektől, amit jelen esetben sajnos a Fidesz vezetője képviselt.

Ez a természetes önmeghatározás, s a politikai elhatárolódás természetes eszköze jelenik meg a mérsékelt demokrata politikai platform nyilatkozataival és közleményeibe:

“Tiszteletben tartva – mérsékelt demokrata szemlélettel – mások politikai és ideológiai nézőpontját, szabad véleményét, így Orbán Viktor miniszterelnök álláspontját is – Országbíró Zoltán mérsékelt demokrata politikus a Fidesz politikájától való teljes, politikai aktivitás beli elhatárolódásra hívta fel minden Magyarországon dolgozó, élő, tanuló mérsékelt demokrata szemléletű ember, mint választó figyelmét!

 
 
 A mérsékelt demokrata értékrend ismeri a hagyományokat, nemzeti, történelmi emlékeket a jelen modern jogállama, modern demokráciája talaján állva – összegezte a politikus a mérsékelt demokrata politika lényegét.
 
 
Sajnos többről van szó, mint rossz retorikáról – Magyarország történelme egy új mélypontjára érkezett el és egy új Trianon veszélyei sejlenek fel – a mérsékelt demokrata politikus szerint.
 

Országbíró Zoltán szerint – immáron a Jobbik politikájánál messzebbre menő – miniszterelnöki nyilatkozat után végre választói szolidaritás kell a hétköznapok történéseiben!

 

Magyarországon a nyílt, egyenes politikai vitákra van szükség, ahol a súlyos politikai tévelyedés időben kiderül, majd a politikai tévedés visszaszorul.

 

A választók bölcsessége szükséges, hogy mindennapi életükben egyetlen percig ne asszisztáljanak a diktatúra, álszabadság, álliberális állami berendezkedéshez és annak pusztító működéséhez.”                 (Magyar Közéleti Szemle)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.