Főoldal » Szexualitásunk a mindennapokban

Szexualitásunk a mindennapokban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kedves bloggerek, követők és minden idetévedő olvasó ! Kissé személyes jellegű blogbejegyzést szeretnék most megosztani veletek.

Különböző okokból kifolyólag, igen régen volt mikor első – és egyben sajnos utolsó – bejegyzésemet megírtam ide. Egy számomra kedves, és érdekes témában indítottam blogomat, melynek alapját a mai kor emberének szexuális viselkedése képezi. Nem kell megijjedni, nem egy, a tegnap éjszakát kitárgyaló chat oldalt szeretnék, viszont reményeim szerint, az olvasókon kívül sikerül egy olyan célcsoportot találnom itt, akikkel még így ismeretlenül is interaktívan, tabuk nélkül olyan mindenkit érintő kérdéseket tudunk kitárgyalni, ami segíthet a nemiségünkkel összefüggő jellemzők, érzések, viselkedésformák megértését és közelebbhozását.

Mindennapjainkat áthatja a szexualitás, mondhatnánk, hogy a csapből is ez folyik, téma a villamoson, klubbokban, a tv műsorokban, egy szóval körülvesz bennünket, de valahogy mégis ha már személyes szféránkat érinti akkor sokunk számára mégis tabunak számít. Körülvesz bennünket, beszélünk róla, addig míg kivüállók maradhatunk és másokról van szó, de otthol párunkkal sokszor már nem tudjuk megbeszélni problémáinkat, nem tudjuk megosztani véleményünket. Kapcsolatok, házasságok mennek tönkre, mert nem értjük a másik vágyait, nem ismerjük mélységeiben a személyiségét – merthogy a szexualitás, nemiség messze túlmutat a konkrét együttléten -, és ez csakis a kommunkáció hiányából fakadó probléma.

A felsőfokon.hu-nak megvan az az előnye, hogy igen széleskörű a célközönsége, így reményeim szerint az én blogomnak is lesz a fiatalabb, s idősebb korosztályból egyaránt olvasója, ez által pedig a témák kapcsán felvetődő problémák igen széles skálájú véleménynyílvánításra tehetnek szert, így talán közelebb hozva a különböző nézőpontokat egymáshoz.

Már készülőben van egy online kérdőívem, mellyel fel szeretnék mérni néhány idevágó problémát”, s ennek kiértékelése után jó lenne ha minél többen diszkutálnánk az eredményekről.

A jövőben alapítani szeretnék egy egyesületet is, melynek célja, hogy összehozza a téma iránt érdeklődőket, és szakértőket hívjunk meg előadásokra, néhány napos programokat szervezzünk, ahol akár külföldiekkel is összevethetjük álláspontjainkat. A Youth in Action pályázatok kiváló lehetőséget nyújtanak ilyen programok szervezésére. Az itt megismert, és a téma iránt érdeklődöket szívesen látnám egy ilyen egyesületben.

Bevezeőként ennyit szeretnék megosztani veletek, egy – két nap múlva jelentkezem az első cikkekkel amit együtt kivesézhetünk majd.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.