Főoldal » Tankok árnyékában Ukrajnában – Első a konfliktus csendesítése

Tankok árnyékában Ukrajnában – Első a konfliktus csendesítése

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyarország számára nem hordoz előnyt az ukrajnai helyzet – Mérsékelt demokraták álláspont

Az Ukrajnában feszülő indulatokról, stratégiákról és vélhetően az alkudozás belső elemeiről egyeztetett Putyin és Merkel.
 
Számukra ez egészen mást jelent, mint a magyarok számára az anyaországban és határainkon túl.
Magyarság és Magyarország számára egy Ukrajna belseje felé terjedő háborús konfliktus több szempontból és több mélységben hordoz veszélyeket.

 
Mérsékelt demokrata külpolitikai szemlélet alapvetése, hogy minden eszközzel a béke viszonylagos megőrzését, a villongások csökkentését kell elősegítenie minden egyes magyar nyilatkozatnak.
 
Mint arról több forrás is beszámol  Oroszország haderejében mozgolódások vannak, ahogy Románia kikötővárosa Konstanca szerephez jutott és a Lettországban jelenlévő amerikai NATO haderő is komoly hadgyakorlatokat tart.
 
 

Mérsékelt demokrata politikai értékelés szerint mind az Ukrajnában élő magyarság számára, mind a magyar belpolitikai viszonyok számára a kívánság nem lehet kevesebb, mint az oroszországi fegyveres beavatkozás és területi igények érvényesítésének elkerülése.

 

Magyarország politikai elitje Oroszországgal több szinten ápol kapcsolatokat, ezek egyedüli fő szempontja a konfliktus orszországi elcsendesítése lehet.

Minden ezzel ellentétes nyilatkozat kifejezetten a magyar emberek érdekei ellen hat.

(MTHI/Közép-európai szemle)

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.