Főoldal » Tudatos Választók Mozgalom – az új pártok és a pártprogramok valódi versenye lehet?

Tudatos Választók Mozgalom – az új pártok és a pártprogramok valódi versenye lehet?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Érdekes politikai körkép adódik 2014 márciusának közepére.

Pártérdekek és az állampolgárok érdekeinek széttartása különösen jól kirajzolódik, amikor a valódi érvek helyett, programok sarokpontjai helyett különböző pártok és tömörülések sugallmazzák a választóknak csak ők és senki más.

A választások véghajrája előtt elmondható: jellemzően elcsépelt politikai frázisok tömkelege a nagyobb politikai pártok kampánya.

Lehet a választási szabályokat kritizálni joggal, de a tény, hogy 31 párt állíthatott országos listát hozhat meglepetést.


Önmagában is politikai újdonság a józan választói magatartást megjelenítő Tudatos Választók Mozgalom megjelenése – új politikai időszámítás egyik jeleként.

Közösségi oldalukon a politikát annak tekintik ami, emberek kreációjának, a politikai termékek pedig hol frissek, hol messziről bűzlenek….


“Választóként ne fogadjuk el a fenyegetettséggel befolyásoló TV riportokat – majd Mi, rokonokkal, barátokkal, családon belül megbeszélve leadjuk a voksainkat a szavazás napján, s akkor valaki politikai bizalmat kaphat!

Senki nem lehet letéteményese a szavazók politikai bizalmának – elő tehát a számon kérhető tényekkel, programokkal!

Meglepő és választóként visszataszító, ha bizonyos politikai pártok más hasonló politikai pártokat megpróbálnak degradálni.

Különösen elfogadhatatlan a politikai bizalomért jelentkező régi, vagy új pártoktól a riogatás, meg a másik párttal való választói “zsarolás”!

Választóként a kiábrándultság és csalódottság nem ok nélküli 2004-2014 között.

Ezen az oldalon bemutatunk program részleteket pártoktól, s bemutatunk kritikákat pártoktól.

Tudatos választóként a választók, a magyar emberek érdekeit talán gondosabban kezelő politikus jelöltekre teszünk javaslatokat.

Országgyűlési képviselő közéleti és szakmai életút (gépies, párt centrikus szavazások nélkül) és valós politikai program, a magyar emberek melletti elkötelezettség alapján legyen valaki.”  (Tudatos Választók Mozgalom – Facebook)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.