Főoldal » Választás és politikusok Magyarországon- konszolidáció nélküli szakítópróba?

Választás és politikusok Magyarországon- konszolidáció nélküli szakítópróba?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Választás tisztasága, választás léte erősen függ a politika, magyar politikusok napjainkban történő politikai kötélhúzásától.

 

Magyarországon a konszolidáció két irányú lehet:

  • Centralizált állam és hatalmi koncentráció megingásai utáni konszolidáció
  • Demokratikus jogállam megingása utáni demokratikus konszolidáció

 

 

 

Magyarországon a választásokon induló politikai erők egyik politikai hajtó ereje a valamelyik konszolidáció iránti elköteleződés.

 

Politikai hatásában, európai viszonyaiban a konszolidáció második változata, a demokratikus konszolidáció adja vissza az állampolgárok méltóságát, valóban érvényesülő alkotmányos jogait!

 

Magyarországon azonban a hatalom politikai erői, a konszolidációt újra és újra a hatalom koncentrálás irányára erősítik vissza.

 

A lex CEU, a politikai szakítópróba egyik példája – valódi demokratikus konszolidáció, akár humánus polgári konszolidáció nélkül!

 

 

Időzítése a háttérben zajló gazdasági és beruházási anomáliák elfedése mellett több annál, politikai erőfelmérés az ellenzés állapotáról, mivel a konszolidáció nem történt meg a polgári, humánus, demokratikus irányba!

 

Egyes politikai irányok, mint a mérsékelt demokrata politika mélyebb gondokra mutat rá: Politikai kultúra megújítása nélkül, a hatalom képtelen a polgári és humánus konszolidációra!

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.