Főoldal » A mormotás fiú

A mormotás fiú

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kedves hírt találtam az ember és az állat között kialakulható kapcsolatok egy újabb példájáról egy portál oldalán.  Öröm volt olvasni, lengyűgözőek a képek.

“Szinte hihetetlen, ugyanakkor szívmelengető kötelék alakult ki egy osztrák kisfiú és az Alpok mormotái között.

Alapvetően visszahúzódó, az embertől nagyon tartó állatok a mormoták. Olyannyira, hogy amikor megérzik az ember közelségét, azonnal riasztják társaikat a veszélyre, és szempillantás alatt kereket oldanak. De amikor ezek a mormoták meglátják a nyolc éves Matteo Walch-t a helyzet épp az ellenkezője: mellészegődnek és gyakorlatilag lerohanják szeretetükkel.

Matteo figyelemre méltó kapcsolatot alakított ki ezekkel a teremtményekkel, ami négy éve kezdődött, amikor először túrázott természetszerető családjával az Alpokban. Azóta minden évben visszatérnek Groslockerbe, ahol a különleges kötelék létrejött az ottani mormota klánnal.

Az innsbrucki iskolás kisfiú édesanyja, Michaela elmondta, hogy Matteo rendkívül szereti ezeket a szőrmók állatokat, amik – a képek tanúsága szerint is – egyáltalán nem félnek tőle, valószínűleg azért, mert érzik az őszinte rajongást a fiú részéről.

“Órákat tudok tölteni azzal, hogy állatokat nézegetek – ez számomra a természet és köztem a legjobb kapcsolat.” – meséli Matteo. “A legjobb az, amikor játszhatok is velük, és ebben a mormoták is benne vannak általában, főleg egy kis jutalomért cserébe.”

A megkapó képeket Matteo édesanyja készítette, aki azt is elárulta, hogy a kisfiú jelenléte annyira megnyugtatja és leköti a mormoták figyelmét, hogy ő közben zavartalanul kattogtathatja a fényképezőgépet, észre sem veszik őt az állatok.

 “El szerettem volna kapni a pillanatot pontosan úgy, ahogy én látom őket: dokumentálni azt a természetes harmóniát, amivel a fiam és a mormoták egymásra figyelnek. Azt hiszem, ez sikerült. A legfontosabb számomra, hogy itt a mormoták szemében a nyílt kíváncsiság tükröződik, és nem az ember keltette félelem. Így érdemes megmutatni a természetet, mert ez a valós arca” – meséli az édesanya a fotók kapcsán.

Kétségtelen, hogy lenyűgöző látni egy fiatal, városi kisfiút, aki ilyen természetesen és nyílt szeretettel viselkedik az állatok között. Ami pedig még jobb, hogy a mormoták is vevők erre.”

Szerző: Pozitív Nap, http://www.kazak.com/wordpress/?tag=groslocker
Képeket készítette: Michaela Walch

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.