Főoldal » A Primula acaulis új ruhája

A Primula acaulis új ruhája

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Indul a Primula szezon, ideje beszereznünk egy-két cserép színes primulát, hogy feldobjuk a havas hétköznapokat. Az idén egy új fajta jutott el a magyar kertészetekbe, a ’Zebra Blue’ (kék zebra).

A ’Zebra Blue’ kankalin társaihoz hasonlóan 10-12 cm magasra növő, tőlevélrózsás évelő növény. A sziromlevelei fehér alapon kék csíkozottak, a virág torka sárgás színű. A virág átmérője 4-5 cm. A virágzási ideje hosszú januártól május közepéig tart. A kertészetekben, virágüzletekben már január közepétől kapható, a többi Primula fajtával együtt, egészen március végéig.
A ’Zebra Blue’ fajta már több díjat is bezsebelt: a német IPM-et, a francia Salon du Végétal-t és a belga Florall-t. Aki a megszokott virágszínek mellett kedveli a különlegességeket, annak bátran ajánlható.

Tavaly írtam egy összefoglalót a kankalinokról, itt elolvashatjátok, hasznos információk vannak benne a kankalinok gondozásáról.

A képek forrása
Vezérkép és galéria 4. kép: www.elliesplaceintheworld.blogspot.com, továbbia képek: www.newplantsandflowers.com, www.curthaubitz.de, www.floradania.dk, www.florafashionista.blogspot.com.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.