Főoldal » Állatok Világnapja okt. 5-én a Budakeszi Vadasparkban

Állatok Világnapja okt. 5-én a Budakeszi Vadasparkban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Idén, 2013. október 5-én a Budakeszi Vadasparkban minden az állatokról szól majd. Persze az év többi napján is így van ez, de október első szombatja mégis más lesz, egy kicsit több állattal, annál is több programmal és rengeteg izgalmas újdonsággal…

Amit a legjobban várnak a Parkban, az a VadasparKi-Mit-Tud, szigorú(nak mutatkozó, de amúgy vajszívű) zsűrink már nagyon készül a pontozásra, és természetesen a Budakeszi Vadaspark csapata sem maradhat ki a jóból, a közönségnek igen különleges meglepetésben lesz része!

A már jól bevált forgatókönyv (Állatijó Show, Kisállat suli, szakvezetések) mellett újdonságnak számító extra előadásokkal várjuk az érdeklődő állatbarátokat. „Legyél Te is állattréner!” címmel rengeteg izgalmas kulisszatitkok leplezünk le – már ami az állataikat illeti. Szakképzett trénerek beavatnak munkájuk apró részleteibe, a kezdetektől napjainkig. Az érdeklődők megtudhatják, miért olyan fontos az állatokkal való rendszeres foglalkozás, milyen célokat tűztek ki magunk elé, milyen tulajdonsággal rendelkezik egy jó tréner, milyen veszélyekkel kell szembe nézniük a munkájuk során, és nem utolsó sorban arról is szó esik majd, hogyan viszonyulnak a foglalkozásokhoz az állatok Stikli, Dagi, Muci és a többiek?

Ha már mindent elmeséltek a tréningekről, a „nagyokat” se hagyják ki a sorból: Vadasparki emlősök, Magyarország nagyvadjai címmel bemutatják a Budakeszi Vadasparkban élő nagyvadakat, életmódjukat, szó esik a táplálkozásukról, szaporodásukról. Vajon mi a különbség az agancs és szarv között, hogyan barcognak a szarvasok, miért nem szabad az árvának hitt kis őzeket megérinteni? Minden, amit tudni akartál a Magyarországon őshonos nagyvadakról, de sosem merted megkérdezni!

Böde Péter vándor mesemondó szeretettel várja a kicsiket és nagyokat interaktív találkozójára a színpadon 13 órai kezdettel! A mesék nyelvén fogalmazott, ugyanakkor ismeretterjesztő célzattal (is) íródott történeteket csillogó szemmel, ámulva hallgatják a gyerekek minden találkozás alkalmával. Csodálatos rajzokkal díszített mesekönyveiben az állatok barátságosak, ugyanakkor valósághűek. Az erdő-mező állatairól, természetről, növényekről szólnak az izgalmas, tanulságos, olykor vicces, néha megható történetek, melyek értéket közvetítenek és erényekről szólnak.

Ezen a napon akár örökbe is fogadhatnak egy (vagy akár több) négylábú kispajtást, mert a Pilis Budai Kutyások és a Zöld Zebra állatmenhely is részt vesz az Állatok világnapja programokon, és természetesen nem hagyják otthon kis védenceiket sem! Aki teheti, vigyen haza egy zsáknyi, soha ki nem hűlő szeretetet kutyus, vagy cicus formájában!

Azoknak, akik megnéztek minden látnivalót, meghallgatták az összes előadást, egytől egyig meglátogatták az állatainkat, nem maradt más hátra, mint egy kis adrenalin-pezsgés!

Az Erdei Kalóz Kalandparkban bárki kipróbálhatja magát extrém helyzetben: méterekkel a föld felett mászhat, kúszhat, lóghat… és eközben kellemesen borzonghat. A lovaskocsikázás ehhez képest kellemes kis sétagalopp, a kocsi a Budakeszi Vadaspark bejáratától indul!

Mindenkit szeretettel várnak!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.