Főoldal » Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állatkertben

Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állatkertben

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben Állatszeretet Fesztivál néven most először szervezik meg őszi programsorozatukat 2012. október 1-7 között. Azonban a rendezvénynek komoly múltja van.

Az Állat- és Növényszeretet Ünnepét éppen 90 éve, 1922-ben rendezte meg első ízben az Állatkert, majd egészen a háborús évekig minden évben megrendezésre került. Némi kényszerű kihagyás után először csak október 4-én, vagy a hozzá legközelebb eső hétvége valamely napján emlékeztek meg az Állatok Világnapjáról. Az elmúlt években azonban már egyhetes programsorozattá, fesztivállá nőtte ki magát a kezdeményezés. Idén – tisztelegve a múlt nagyjai előtt – Állatszeretet Fesztivál néven szerepeltetik a közkedvelt programsorozatot.

A kiemelt téma ezúttal az emberek és az állatok egymáshoz való viszonya, a felelős állattartás és az Állatkert állatmentő tevékenysége. Szeretnék felhívni a figyelmet a Magyar Madármentő Alapítvány munkájára, melynek köszönhetően évente félezer szerencsétlenül járt, segítségünk nélkül biztos pusztulásra ítélt állatnak adnak új esélyt az életre. Szárnyaszegett gólyák, söréttel meglőtt vörös vércsék, megmérgezett réti sasok, elárvult kismókusok vagy avarban megégett sünök számára nyújtunk életmentő segítséget.

Izgalmas programok sokaságágával várnak minden érdeklődőt a hétnapos fesztiválon. Többek között pelikánetetés, „fóka móka”, óriáskígyó simogatás, majomparádé, gorilla bemutató, elefántiskola és sok más egyéb érdekesség. A Nagyszikla belsejében május vége óta működő új bemutatóhely, a Varázshegy is teljes gőzzel üzemel: itt őstengeri bemutató, érdekes előadások, 3D vetítések és az „Állatok akcióban” állatbemutató várja a látogatókat.

Vasárnap, a hagyományoknak megfelelően, az állatkerti nevelőszülők napját tartják, ekkor az Állatkert alapítványa vendégül látja az örökbefogadókat.

A részletes programok az Állatkert vonatkozó oldalán tölthetők le. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.