Főoldal » Alternatív hajtású járművek versenye

Alternatív hajtású járművek versenye

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az európai fővárosok közül Budapest belvárosában lesz először nem hagyományos üzemanyaggal hajtott járművek versenye. Most vasárnap, szeptember 18-án, rendezik az MVM Energia 2.0 Futamot, amely alternatív hajtású járművek versenye, az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera közötti szakaszon.

Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok startolnak a Magyar Villamos Művek Zrt. megrendezésében az alternatív hajtású járművek versenyén. A cél, a károsanyag-kibocsátás csökkentése.

Az MVM Csoport feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a szén-dioxid-kibocsátásmentes energia előállításának és felhasználásának jelentőségére. Az MVM Energia 2.0 Futam ennek a folyamatnak újabb kiemelt állomása, hiszen a különleges verseny izgalmas módon képes felhívni az érdeklődők figyelmét a károsanyag-kibocsátás csökkentésének fontosságára.

Az MVM Energia 2.0 program a soros magyar EU elnökség idején jött létre, azzal a nem titkolt céllal, hogy a lakosság ne csak megismerje a főbb uniós energiapolitikai célkitűzéseket, de értse és érezze is, hogyan lehet a hétköznapi tevékenységek által a célok elérését támogatni is.

Az eseményen zömmel azok a ma is elérhető zöld technológiák vonulnak majd fel, amelyeket a járműgyárak akár már ma felhasználhatnak a környezet megóvása érdekében, de rajthoz állnak majd egyedi prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos hajtású motorok, gokartok és napelemes járművek is, amelyek egytől-egyig károsanyag-kibocsátásmentesen üzemelnek.
„A szigorú szabályok alapján szervezett versenyek közben, a gyerekeknek egész nap lehetősége lesz kipróbálni az elektromos hajtású gokartokat, de a sajtó képviselőit is várjuk a különleges járművek tesztelésére.” – mondta el Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója. „Az eseményről nem hiányozhatnak az ismert, közéleti személyek sem, így különleges versenyzésre hívtuk Lázár Zoltán hatszoros fogathajtó világbajnokot, Bárdosi Sándort háromszoros magyar bajnok birkózónkat, Katus Attila többszörös aerobik világbajnokot és Bebét a Black to Black frontemberét, akik elektromos hajtású gokartokkal szállnak versenybe a ’Famous’ kupáért.”

Petis László a verseny technikai igazgatója elmondta, hogy közel 40 járművel regisztráltak a versenyre, amelyek között nemcsak prototípusok, hanem átalakított szériaautók és motorok is szép számmal szerepelnek.

 

Forrás:

http://zoldauto.info/hirek/alternativ-hajtasu-jarmuvek-versenye-eloszor-budapesten

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.