Főoldal » cikkajánlóm: A sűrű rengeteg miatt fordult jobbra az emberiség….

cikkajánlóm: A sűrű rengeteg miatt fordult jobbra az emberiség….

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Két, számomra érdekes cikket szeretnék olvasásra ajánlani.

Az első –  Mégis lehet iránya az evolúciónak – címmel a véletlenszerű, vagy irányított evolúció kérdéskörét boncolgatja. ” Stephen Jay Gould neves paleontológus egyszer eljátszott a gondolattal, mit látnánk, ha visszatekerhetnénk az idő kerekét félmilliárd évvel, és újra lejátszódhatna az evolúció ezen időszak alatt. Gould megingathatatlanul hitt abban, hogy az élet története nem ismételné önmagát. A világ teljesen eltérő lenne a maitól, rá sem ismernénk, és valószínűleg emberek sem élnének rajta.” 

A teljes cikk itt olvasható: http://www.origo.hu/tudomany/20120207-veletlenszeru-vagy-iranyitott-az-evolucio.html

________________________

A másik cikkben – A sűrű rengeteg miatt fordult jobbra az emberiség – címmel bizonyságot állítanak arra, hogy az emberiség valóban a Vörös – tengeren át hagyta el Afrikát.   “Az Afrikából kivándorló Homo sapiens útját sűrű erdő zárta el a Balkánon, ezért először Ázsia felé indult. A genetikai kutatások fejlődése révén egyre pontosabbá válik az a térkép, amely az emberiség elterjedési útvonalait ábrázolja bolygónkon.

Az írás linkje  http://www.origo.hu/tudomany/20120126-az-emberiseg-a-vorostengeren-at-hagyta-el-afrikat-uj-genetikai.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.