Főoldal » ÉjszakáZOO – Állatkertek éjszakája programok (2013)

ÉjszakáZOO – Állatkertek éjszakája programok (2013)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tavalyi évben debütált rendezvénysorozat idén második alkalommal kerül megrendezésre, melyhez ebben az évben szinte az összes jelentős magyarországi állatkert, vadaspark és bemutatóhely csatlakozott. Ahogy az előző évben, úgy most is a nyár utolsó péntekén (augusztus 30.) kerül megrendezésre az „Állatkertek éjszakája” országszerte tizenkét helyszínen.

A tucatnyi színhelyen igen változatos programokkal, éjszakai vezetett sétákkal és különleges, Magyarországon még soha nem látott állatok bemutatásával várják látogatóikat.

A budapestiek abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy három (általuk helyi tömegközlekedési eszközzel is megközelíthető) helyszínen is megrendezésre kerül az „ÉjszakáZOO”, sőt a fővárosi és Budapest környéki intézmények – a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert – mindhárom helyszínre érvényes kedvezményes belépőjegyeket is kínálnak.

A rendezvény a legtöbb intézményben 19 órától 24-ig tart, azonban lesznek olyan bemutatóhelyek, ahol már délután elkezdődnek, és még éjfél után is szerveznek programokat.

Lássuk a választékot:

Budakeszi Vadaspark – Szakvezetések 20, 21, 22 és 23 órai kezdettel, melyek nagyvadas körletben történnek, időtartamuk 45 perc. Gyülekező a főbejárat előtti információs táblánál. Extra program: interaktív játszópult a bejárattal szembeni padoknál (az állatok éjszakai érzékelését bemutató interaktív játékok).

[token node title-raw]

Fővárosi Állat- és Növénykert – Ízelítő: Éjszakai pillangók – Lepkék más megvilágításban – A sötétben felvillan egy szempár… – A sötétség állatai. Részletes program ITT

Tropicarium (Budapest) – A 19.30-kor és 21.30-kor indulnak túrák. A kirándulás során a zseblámpás kukkolás, és a szűrőház bemutatásán túl a Tropicarium teljes élővilága is feltárul az érdeklődők előtt. Játékos feladatok: Élőlények mikroszkóp alatt – A sötétség világító lényei – Hallgasd csak az éjszaka hangjait. Állati jelmezben érkező vendégeik ajándékot kapnak.

[token node title-raw]

Szegedi Vadaspark – Az esti program során a borjúfókák esti iskolája (20.00) mellett a fehér oroszlánok lakomáját (21.00) nézhetik meg az érdeklődők. Bővebben ITT

Jászberényi Állat- és Növénykert – Látványetetések, ugrálóvár, arcfestés, állatbemutatók és egyéb érdekes programok kicsiknek és nagyoknak! Nyitva tartás: 19-től 23 óráig.

[token node title-raw]

Kecskeméti Vadaskert – Ember és természet igazán nyugodt hangulatban, tücsökzene és sejtelmes éjszakai hangok kíséretében, fáklyás megvilágításban találkozhatnak. Bővebben ITT

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark (Veszprém) – 9-től 20 óráig várják látogatóikat. 18:30 és 19:30 óra között oktatóházuk, a Böbe majom tanodája megnyitja kapuit az érdeklődők előtt.

[token node title-raw]

Miskolci Állatkert és Kultúrpark – Főként ragadozó emlősök látványetetésére és a “nemszeretem” kisállatokkal való ismerkedésre épül a sötétedés utáni séta. A résztvevők csatlakozhatnak a 20-tól 22 óráig tartó szakvezetéshez, de akár szabadon is sétálhatnak a park kivilágított területein.

Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje (Debrecen) – Romantikus sétára várják vendégeiket, akik fáklyák lobogó fényénél járhatják körbe a parkot, ami egészen más arcát mutatja sötétedés után. Így olyan oldaláról ismerhető meg az állatkert és lakói, amely fényes nappal rejtve marad. Látványetetéssel és készülnek az éjszakai életét élő Pálmaházban, és “borzongató simogató” várja a bátrabbakat a Hüllőházban, ahol tapintható közelségbe kerülnek a kevésbé kedvelt állatok is. Bővebben ITT

[token node title-raw]

Pécsi Állatkert – Három különböző helyszínen várják a nagyközönséget: egyrészt magában az Ángyán János utcai tulajdonképpeni Állatkertben, másrészt a belvárosi Akvárium-Terráriumban, harmadrészt pedig a kezdeményezéshez csatlakozó Planetáriumban, amely a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben található. Az Állatkertben látványetetéssel egybekötött éjszakai vezetéseket tartanak az egyiptomi állat-istenségek témakörében. Az Akvárium-Terráriumban zseblámpás szakvezetésre, látványetetésre, kígyó és denevér simogatásra invitálják az érdeklődőket, a Planetárumban pedig az állatvilág és a csillagképek kapcsolatát bemutató előadást lehet megtekinteni a délutáni órákban több időpontban is.

Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló) – A látogatók részesei lehetnek egy látványos búvármerülésnek Európa legnagyobb édesvízi akváriumában (óriás vizák és tokhalak között). Ezen túl egy olyan különleges állattal is találkozhatnak, mely csak ezen az estén lesz látható a Tisza-tavi Ökocentrumban! Az állat kilétét nem árulják el előzetesen, az meglepetés lesz!

[token node title-raw]

Xantus János Állatkert (Győr) – Különböző programok várják az érdeklődőket, akik betekinthetnek az állatok esti életébe, a kijelölt időpontokban pedig megfigyelhetik, hogyan vacsoráznak az állatkert lakói. Bővebben ITT

Képek: 14.kerulet.ittlakunk.hu, zoobudapest.com, tudomany.postr.hu, bolgarlevente.blogspot.com, iranymagyarorszag.hu, zooszeged.hu, vendegvaro.utazom.com, youtube.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.