Főoldal » Fenntarthatósági Nap – 2012. 09. 29.

Fenntarthatósági Nap – 2012. 09. 29.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A budapesti Millenáris Parkban 2012. szeptember 29-én 5. alkalommal kerül megrendezésre a Fenntarthatósági Nap.

A Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől, az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás, és a komplexitás. Mentés másként.

A beszélgetések résztvevőinek olyan közszereplőket (művészek, tanárok, üzleti szereplők, civil szervezetek, média szereplők, stb.) hívnak, akik szerintük valóban hozzájárulnak a fenntarthatósághoz, valamilyen kimagasló eredményt tudhatnak magukénak ezen a téren. Nagyon fontos, hogy ezen a rendezvényen ne a feszültség, ne az egymásra mutogatás legyen a fókuszban, hanem a megoldás.

A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol előadásokon az elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte már Magyarországon is.

Az esemény szlogene Mentés másként, és ez nem véletlen. Az egész nap során a cél a programokon kívül folyamatosan aktívan tartani és bevonni az idelátogatókat.

Merjen mindenki kérdezni, véleményt formálni, játszani. A fenntarthatóság egy olyan dolog, amit csak közösen tudunk sikerre vinni, így hát ez a nap is egy közösségi dologról kell, hogy szóljon. Teszik ezt síppal, dobbal, DJ-vel, webriporterrel, játékkal és még sok minden mással.

Az első Fenntarthatósági Napra 2008. november 21-én került sor, a másodikra 2009. szeptember 25-én. 2010-ben újra szeptember 25-én rendeztük meg, továbbfejlesztve az eddigi ötleteket, vagy éppen a Ti ötleteiteket. A negyedik a sorban pedig 2011. szeptember 24-én volt. 2012-ben az ötödik, újra megújuló rendezvény szeptember 29-én kerül megrendezésre.

Gyertek el, nézzétek meg, próbáljátok ki, érveljetek, kérdezzetek, tanuljatok és ötleteljetek! De legfőképpen ÉLVEZZÉTEK!

Mentés másként.

A részletes programot lásd. a Galériában.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.