Főoldal » Geotóp Nap – országos programok

Geotóp Nap – országos programok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Minden év október elején tartják a Földdel kapcsolatos tudományok napját.

Az Amerikai Földtani Intézet (AGI – American Geological Institute) 1998. októberében szervezte meg először a Földtudomány Hete elnevezésű nemzeti és nemzetközi rendezvény sorozatot, abból a célból, hogy az emberek jobban megértsék és megismerjék a földtudományokat, és ezzel együtt jobban odafigyeljenek közös bolygónkra, a Földre.

Ennek keretén belül ismét megrendezésre kerül 2011. október 8-án a GeoTóp Nap  a Magyar ProGeo Egyesület szervezésében.

Az egyesület szándéka, hogy kinn a természetben, élményszerű keretek között ismertesse meg az érdeklődőket egy-egy különleges, érdekes helyszín képződményeivel és kialakulásuk történetével. A kőzetek, ásványok, felszínformák, talajok és vizek világának ismerete, valamint az e téren rendelkezésre álló erőforrásokkal való gazdálkodás szervesen hozzátartozik a környezetkultúrához. A kirándulásokat vezető földtudományi szakemberek közérthető formában, az ismereteket játékosan közvetítő, élményszerűvé formáló keretek között kívánják bemutatni a különleges vagy érdekes helyszíneket felfűző túrákon kínálkozó látnivalókat.

A rendezvény keretén belül Budapesten, Bakson, Cserépfalun, Csongrádon, Eger és környékén, Gyegyóditrón, Hódmezővásárhelyen, Salgótarjánban, Szegeden, Szentesen és  Tokajon várják az érdeklődőket.

A helyszínek és a rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk elérhetők a Magyar ProGeo Egyesület honlapján, valamint ezen a linken

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.