Főoldal » Hontalan Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

Hontalan Állatok Világnapja a Budakeszi Vadasparkban

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Hontalan Állatok Világnapját 1992 óta minden év augusztus 16-án tartják meg, melynek keretén belül több helyen is programokkal, állatörökbefogadási lehetőségekkel várnak mindenkit az ország több Állatkertjében és Vadasparkjában.

Augusztus 17-én, szombaton a Budakeszi Vadasparkban is a hontalan állatoké a főszerep, ahol sok más érdekes és látványos program mellett arról is szó lesz, hogy hogyan tudnánk még többet segíteni az utcára került, gazdátlan állatokon. Fontos, hogy több figyelem forduljon a kóbor állatok felé, és a felelős állattartás valóban felelősségteljes legyen.

Kérdéseinkre a legilletékesebbek válaszolnak: a Pilis Budai Kutyások és a Zöld Zebra alapítvány önkéntesei szeretettel várják az érdeklődőket ezen a napon a Vadaspark bejáratánál. Természetesen négylábú védenceikkel érkeznek, akik bizakodva és kitartóan várják örökbefogadó, szerető gazdijukat!

Programok:

1.) Állatijó bemutatók a színpadon. 

Kezdés: 10:00, 12:00 és 14:00 óra

Téma: Az alkalmazkodás mesterei

A bemutató élő vendégszereplői és imádattal körülrajongott sztárjai (tornasorban): egér, patkány, görény, nyest, róka, kutya, borz. Felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak: a könyvekből vagy a televízióból jól ismert állatok most testközelből is megcsodálhatók. 

2.) Mosómedve, sakál, nyestkutya, hiúz tréning (Kisállatsuli). Kezdés 11:00 és 13:00

Bemutatkozik a két mosómedve Stikli és Dagi, akik mászóversenyt rendeznek, majd kő-papír-olló játékot játszanak a trénerrel. Hubert, a hiúzmatuzsálem fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel vesz részt a tréningeken, egy finomabb falatért még a kerítésre is felnyújtózik, és kivillantja félelmetes karmait! Muciról, az aranysakálról megtudhatjuk, hogy hiába arany, nem lehet belőle gyűrűt önteni, és ha jó kedvében van, akkor bemutatja vonyító tudományát is. A két kis nyestkutya a Kisállat suli legifjabb nebulói, ők elsősorban a cukiságukkal hódítanak…

 

3.) Ingyenes szakvezetések a Vadasparkban

Indulási időpontok: 11:50, 13:50 és 15:00

Gyülekezőhely: a főbejártnál található információs tábla. A szakvezetések kb. 40 percesek.

Mindekit szerettel vár a Budakeszi Vadaspark!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.