Főoldal » Húsvéti Barkavadászat a Szegedi Füvészkertben – április 8-9.

Húsvéti Barkavadászat a Szegedi Füvészkertben – április 8-9.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az ELTE Szegedi Füvészkert 2012. április 8-án és 9-én szeretettel vár minden gyereket és gyermek lelkű felnőttet játékkal egybekötött húsvéti programjára.

Április 9-én, Húsvét hétfőn játékkal egybekötött kerti sétára invitálják a családokat, kicsiket, és nagyokat. Amíg a felnőttek a kert tavaszi növényeiben gyönyörködnek, addig a gyerekekre is komoly feladatok várnak: a kert különböző pontjain elrejtett kérdéseket kell felkutatniuk. Helyes válaszok esetén jutalmukat a pénztárnál vehetik át a játékos kedvűek.

A Húsvéti Ünnepek alatt is változatlan nyitva tartással, 9-18 óráig várják látogatóikat. 

Ízelítő a Füvészkert tavaszi virágzó látványosságaiból:

Virágba borultak a kertben magnóliák, vagy ismertebb nevükön liliomfák. Fajaik egy része a lombfakadás után hozza virágait, sokkal kedveltebbek azonban azok, melyek még a levélzet megjelenése előtt virágot bontanak. A dekoratív, hatalmas virágok sűrűn nyílnak a csupasz, levéltelen ágakon, színük a hófehértől a sárgán át a sötét rózsaszínűig változik. A fűzlevelűliliomfa (Magnolia salicifolia), nagyvirágú liliomfa (Magnolia × soulangeana) a Lótuszos tó mentén pedig a kóbusi liliomfa (Magnolia kobus) virágba öltözött példányai láthatóak.

A fás szárú virágzók mellett a lágyszárú növények körében is van jó néhány tavaszi látványosság.

Tavaly ősszel több ezer virághagymát ültettünk, melyek előbújva színes foltokkal tarkítják a kert park részét. Legkorábban a sáfrányok, krókuszok bújtak elő, s virágzásuk csúcspontján járnak a nárciszok is.

Tavaszi virágforgatagunk leglátványosabb képviselői a tulipánok pedig már bimbós állapotukban várják a további meleget, hogy azután május elejéig pompázzanak az ágyásokban és a fű között. A több mint 20 bemutatott tulipán változattal igyekeztünk felvonultatni a legelterjedtebb és legkedveltebb forma és színváltozatokat, az elegáns, nyúlánk liliomtulipánoktól a rojtos szegélyű papagájtulipánokig.

A Lótuszos tó mögötti erdőfolt szintén tavasszal a leglátványosabb. Az itt bemutatott erdei növények tavasszal, a lombkorona záródása előtt mutatkoznak meg igazi szépségükben, hogy azután az év többi részét, leveles állapotban, vagy éppen a talajba visszahúzódva, s a következő évre készülve töltsék. Az avarból folyamatosan előbújó növények közül újdonság a virágzó bogláros szellőrózsa, pettyegett tüdőfű és leánykökörcsin, virágzásuk csúcsán járnak a szártalan kankalinok, és a medvehagyma levelei is erőteljes fejlődésnek indultak.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.