Főoldal » Időjárás előrejelzés 2012. április 2. és 2012. április 8. között: Csapadékosabb idő

Időjárás előrejelzés 2012. április 2. és 2012. április 8. között: Csapadékosabb idő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma (2012. április 1-jén) délutánra a napok óta viharos erejű északi szél mérséklődött, de az idő kissé lehűlt. A folytatásban a jövő hét közepe felé csapadékosabbra fordul az időjárás. A vezérkép az előrejelzett időjárás jellemző felhőképét mutatja.

Holnap hajnalban -2 °C és 3 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 10 °C és 15 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Eleinte napos idő lesz, majd elsősorban észak felől felhősödés kezdődik. A Felvidéken már egyre többfelé várható eső, zápor. A szél délnyugatira fordul és az ország keleti felén és Erdély nyugati részén megerősödik. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

Holnapután reggel 1 °C és 6 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 13 °C és 18 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Eleinte északon, majd északkeleten és Erdély északi részén várhatóak erősen felhős tájak, ahol eső, zápor is lehet. Estétől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. A délnyugatira forduló szél az ország nyugati részén élénk lesz. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. április 4. hajnalban 6 °C és 11 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 15 °C és 20 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet.  Sokfelé lesz erősen felhős, vagy borult ég és egyre többfelé alakul ki kisebb eső, zápor. Délnyugaton, a Délvidéken és az ország középső részén villámlás és mennydörgés is lehet. A szél mérséklődik.

2012. április 5. hajnalban 7 °C és 12 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 14 °C és 19 °C közé melegszik fel a levegő. Sokfelé lesz eső, zápor, főleg délen és a Délvidéken zivatar is kialakulhat. A szél északira fordul és megélénkül.

2012. április 6., péntek hajnalban 5 °C és 10 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 12 °C és 17 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Erdélyben többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Másutt (Magyarország többi részén) változóan felhős idő várható. A szél mérséklődik.

2012. április 7., szombat hajnalban 4 °C és 9 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 10 °C (nyugat) és 20 °C (kelet) közé melegszik fel a levegő. Újabb esőzóna éri el az országot. Többfelé lesz ismét eső, zápor, a Délvidéken és délen zivatar. Délutánra az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik. Hidegfront vonul át az ország felett.

2012. április 8.,vasárnap reggel 5 °C és 10 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 11 °C és 16 °C között lesz a maximum hőmérséklet. További esők lehetnek. A mai naphoz hasonlóan ismét szeles nap lesz. Az északi szél többfelé (főleg a Dunántúlon és északkeleten)  megerősödik, néhol viharossá fokozódik!

A jelenlegi számítások szerint hétfőtől átmenetileg csökken a felhőzet. A szél mérséklődik. Kedden és szerdán viszont újra északról fújó szeles nap valószínű. Csütörtökön a szél délire fordul és ismét megerősödik. Április 15 körüli hétvégén markáns hidegfront érkezik és többfelé lesz újabb eső, zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is ki fog alakulni. A hőmérséklet ekkorra a 20 °C is meghaladja.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.