Főoldal » Időjárás előrejelzés 2012. április 21. és 2012. április 27. között: Frontok után erősödő szárazság

Időjárás előrejelzés 2012. április 21. és 2012. április 27. között: Frontok után erősödő szárazság

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma 2012. április 20., péntek van. Főleg az ország északnyugati, középső és délkeleti részén alakultak ki esők, záporok, északnyugaton és délkeleten zivatarok.

Holnap, szombat hajnalban 5 °C és 10 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 13 °C és 18 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Továbbra is lehetnek záporok, zivatarok. A nyugati tájakon, illetve Pest megye keleti részén a legkisebb, az északkeleti tájakon a legnagyobb a valószínűsége. A déli-délkeleti szél nyugatira fordul és megélénkül.

Holnapután, vasárnap reggel 3 °C és 8 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 14 °C és 19 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Egyre többfelé lehet eső, zápor, főleg délnyugaton zivatar, esetleg felhőszakadás, vagy jégeső. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Nyugaton és az Alföldön köd is képződhet. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. április 23., hétfő hajnalban 5 °C és 10 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 13 °C és 18 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az ország nyugati részén egyre többfelé süt ki a nap. Keleten és Erdélyben még többfelé lehet eső, zápor, északkeleten zivatar is lehet, ott jelentős mennyiségű eső is eshet. Erdélyben és északnyugaton reggel és este köd is képződhet. Délutánra azonban mindenütt kisüt a Nap. Az északnyugatira forduló szél megélénkül.

2012. április 24. kedd reggel 5 °C és 10 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 18 °C és 23 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Nyugat felől újabb front érkezik. A késő délutáni óráktól egyre többfelé borul be nyugat felől az ég és lehet eső, zápor, zivatar. A délies szél élénk lesz, az ország nyugati részén viharossá fokozódik. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. április 25. szerda hajnalban 6 °C és 11 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 15 °C és 20 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az ország középső és keleti felén esők, záporok, helyenként zivatarok lesznek. A változó irányú szél erős lesz. Este Erdélyben heves zivatar is kialakulhat intenzív felhőszakadással és jégesővel!

2012. április 26. csütörtök reggel 2 °C és 7 °C közé hűl, délután 17 °C és 22 °C közé melegszik a levegő. A szél délkeletire fordul és kissé megélénkül. Kevés lesz a felhő, csapadék nem várható. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. április 27. péntek hajnalban 4 °C és 9 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 20 °C és 25 °C közé melegszik fel a levegő. A keleti-délkeleti szél mérsékelt marad. Napos idő lesz, csapadék nem várható. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

Jövő hét péntektől a hónap hátralevő napjain nem várható csapadék. A legközelebbi komolyabb csapadékfelhő előreláthatólag május 2. táján érkezik az országba. Április 30-án akár 25 °C körüli hőmérsékletek lettek.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.