Főoldal » Időjárás előrejelzés 2012. április 7. és 2012. április 13. között: Húsvétkor rossz idő, majd lassú melegedés

Időjárás előrejelzés 2012. április 7. és 2012. április 13. között: Húsvétkor rossz idő, majd lassú melegedés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma hidegfront vonult át az országban, esőket, záporokat, keleten néhol (főleg Kecskemét és Szolnok környékén és az északkeleti országrészben) zivatarokat okozva.

Holnap reggel 3 °C és 8 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 12 °C és 17 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Éjszaka, reggel átmenetileg csökken a felhőzet, majd napközben újabb felhők érkeznek, egyre többfelé várható eső, zápor. Este ismét csökken a felhőzet. Erdélyben egész nap esők lesznek. Az eleinte délnyugati, később északnyugati szél főleg a Dunántúlon és az Alföldön élénk lesz.

Holnapután reggel 1 °C és 6 °C közé hűl, délután 6 °C és 11 °C közé melegszik a levegő. Felhőátvonulások lesznek, melyekből néhol kialakulhat futó zápor. Viharossá fokozódik az északi szél! 

2012. április 9. hajnalban többfelé fagyni fog, -4 °C és +1 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 4 °C és 9 °C közé melegszik fel a levegő. Kissé felhős idő lesz, csapadék nem várható. Az északi szél Erdélyben megerősödik, Magyarországon már mérséklődik.

A vezérkép a várható időjárás jellemző felhőképét (felhőátvonulás, hidegfront utáni idő) mutatja Húsvétra.

2012. április 10. hajnalban több helyen fog fagyni, -2 °C és 3 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 10 °C és 15 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Délután az ország keleti felén, este Erdélyben a megnövekvő felhőzetből Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között! 

2012. április 11. reggel 2 °C és 7 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 13 °C és 18 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Nyugat felől megnövekszik a felhőzet Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között! A szél délire fordul és megerősödik.

2012. április 12. hajnalban 4 °C és 9 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 15 °C és 20 °C közé melegszik fel a levegő. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között! Nyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé ered el az eső. Keleten, és Erdélyben még lehetnek napos tájak. A változó irányú (eleinte déli, később északi) szél élénk lesz.

2012. április 13. hajnalban 4 °C és 9 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 16 °C és 21 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Továbbra is sok lesz a felhő és nyugaton lesznek esők, záporok. Nagy lesz a különbség a reggeli, és a délutáni hőmérsékletek között! Az északi szél megerősödik!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.