Főoldal » Időjárás-előrejelzés 2012. augusztus 12. és 2012. augusztus 18. között: Magassági hidegörvény jön, később újra száraz, melegedő idő várható

Időjárás-előrejelzés 2012. augusztus 12. és 2012. augusztus 18. között: Magassági hidegörvény jön, később újra száraz, melegedő idő várható

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma, 2012. augusztus 11., szombat délután 19 °C és 24 °C közé melegszik a levegő. Elsősorban a középső és a keleti országrészben lehet számítani esőre, záporra. Néhol esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél nyugaton megélénkül. Estére 11 °C és 16 °C közé hűl a levegő.

Holnap, vasárnap reggel 9 °C és 14 °C közé hűl, délután 18 °C és 23 °C közé melegszik a levegő. Futó zápor bárhol lehet, nagyobb eséllyel az ország keleti részén. Az északias szél az északkeleti országrészben lesz élénk. Erdélyben a szél mérsékelt marad. Ott sokfelé lesz kiadós mennyiségű eső, zápor.

Holnapután, jövő hét hétfő reggel 9 °C és 14 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 20 °C és 25 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Magyarország keleti felén és Erdélyben futó záporok lesznek. Másutt többórás napsütés várható. A nyugatias szél az ország legnagyobb részén mérséklet lesz. Erdélyben és az északkeleti országrészben kissé megerősödik az északnyugati szél. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. augusztus 14., kedd hajnalban 8 °C és 13 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 21 °C és 26 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. A nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Erdélyben és északkeleten további csapadék lehet, másutt száraz idő várható. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. augusztus 15., szerda reggel 11 °C és 16 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 22 °C és 27 °C között lesz a maximum hőmérséklet. A szél ismét északnyugatira fordul és kissé megélénkül. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. augusztus 16., csütörtök hajnalban 12 °C és 17 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 25 °C és 30 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. A szél mérséklődik. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. augusztus 17., péntek reggel 12 °C és 17 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 27 °C és 32 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Hidegfront éri el a nyugati országrészt, melynek hatására ott eső, zápor, helyenként zivatar alakulhat ki. Nyugaton az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. augusztus 18., jövő hét szombat hajnalban 13 °C és 18 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 26 °C és 31 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Nyugat felől megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé lehet zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordul. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

Távolabbi kilátások:

Az augusztus 20-i ünnepségek után ismét nedvesebbre, helyi záporokkal, zivatarokkal tarkított idő lehetséges. Augusztus 23-án a 2004 augusztus 24-i, vagy a 2007. augusztus 20-i hidegfrontokhoz hasonló viharokat produkáló front érkezhet az országba. Ezek után lehűlés várható. A maximum hőmérséklet legfeljebb 25 °C lehet és csapadékos idő veszi kezdetét.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.