Főoldal » Időjárás-előrejelzés 2012. december 31. és 2013. január 6. között: melegedés várható

Időjárás-előrejelzés 2012. december 31. és 2013. január 6. között: melegedés várható

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma délután 0 °C és 5 °C között lesz a legmagasabb nappali hőmérskélet (árnyékban). A Felvidéken lehet csak kevés csapadék.

Holnap (Szilveszter) hajnalban -5 °C és 0 °C közé hűl le a levegő, délután pedig -1 °C és 4 °C közé melegszik fel a levegő. Csapadék nem várható. A déli-délnyugati szél kissé megélénkül. A Felvidéken, és Erdélyben lehetnek ködös tájak.

Holnapután (Újév) reggel -5 °C    és  0 °C    közé hűl, délután 1 °C és 6 °C közé melegszik a levegő. Csapadék nem várható. A délkeleti szél megerősödik.

2013. január 2., szerda    hajnalban -4 °C    és 1 °C    közé hűl le a levegő, délután pedig 0 °C és 5 °C közé melegszik fel a levegő. Nyugat felől megnövekszik a felhőzet és gyenge csapadék lehet, ami egyaránt lehet havas eső, eső. A szél mérséklődik. A nyugati országrészben hajnalban köd képződik.

2013. január 3., csütörtök reggel -4 °C és 1 °C    közé hűl, délután 0 °C és 5 °C közé melegszik a levegő. Keleten, a Felvidéken és Erdélyben lehet csapadék. A nyugati szél kissé megélénkül. Hajnalban sokfelé lehet ködre számítani!

2013. január 4., péntek    hajnalban -2 °C és 3 °C    közé hűl le a levegő, délután pedig 2 °C és 7 °C közé melegszik fel a levegő. Főleg a Felvidéken és Erdélyben lehet számítani csapadékra, ami elsősorban eső lesz. Viharossá fokozódik az északnyugati szél! A nyugati országrész kivételével mindenhol lehet ködre számítani.

2013. január 5., szombat hajnalban -3 °C és 2 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 1 °C és 6 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Egyre többfelé lehet hó, havas eső, eső! A nyugati szél erős marad! Sokfelé képződik köd a hajnali órákban.

2013. január 6., vasárnap reggel -1 °C és 4 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig    3 °C és    8 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Elsősorban keleten és Erdélyben lehet eső, havas eső, hó! Viharossá fokozódik az északnyugati szél! A GFS jelenlegi számításai szerint bizonyos helyeken akár 100 km/h, vagy azt meghaladó szélsebesség is lehet! Az ECMWF szerint 80 km/h körüli szélsebességek várhatók ezen a napon, de az erős szelet ez az időjárási modell is megerősíti!

A hónap első feléig marad a kissé csapadékos, fagypont körüli időjárás. A hónap második felétől előre láthatólag lehűlés kezdődik. A csapadék mennyisége a www.cpc.ncep.noaa.gov (Amerikai Éghajlatkutató Központ) előrejelzése szerint meg fog felelni a sokévi átlagnak. A jelenlegi számítások szerint a februári hónap csapadéka is meg fog felelni az éghajlati átlagnak. A február átlaghőmérsékletei a sokévi átlagnál 1-2 °C-kal magasabbak, a márciusé viszont kicsit alacsonyabbak lesznek. A március csapadékmennyisége várhatóan meghaladja majd a sokévi átlagot.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.