Főoldal » Időjárás-előrejelzés 2012. október 1. és 2012. október 7. között: Zivatarok, utána szél és lehűlés

Időjárás-előrejelzés 2012. október 1. és 2012. október 7. között: Zivatarok, utána szél és lehűlés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma 2012. szeptember 30., vasárnap van. Még aránylag napos idő várható, de késő este újra beborul az ég és esők, záporok kialakulhatnak.


Holnap, hétfő hajnalban 13 °C és 18 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 24 °C és 29 °C közé melegszik fel a levegő. Délelőtt a nyugati országrészben, kora délután elsősorban a középső és a keleti országrészben záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Késő délután átmenetileg csökken, majd késő este délnyugat felől újra erősen megnövekszik a felhőzet. Este elsősorban a délnyugati országrészben alakul ki heves zápor, illetve zivatar. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti! Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

Holnapután, kedd reggel 14 °C és 19 °C közé hűl, délután 23 °C és 28 °C közé melegszik a levegő. A Kisalföld kivételével többfelé várható heves zápor, zivatar! A zivatarokat felhőszakadás, esetleg jégeső is kísérheti! A Kisalföldön megélénkül az északnyugati szél.

2012. október 3., szerda hajnalban 12 °C és 17 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 20 °C és 25 °C közé melegszik fel a levegő. Erdélyben többfelé várható felhőszakadással is kísért zápor, zivatar! Az Északi-középhegységben, és a Felvidéken is kialakulhatnak még zivatarok. A nyugati-északnyugati szél megélénkül.

2012. október 4., csütörtök reggel 10 °C és 15 °C közé hűl, délután 20 °C és 25 °C közé melegszik a levegő. Eső, zápor elsősorban Erdélyben valószínű, de kis eséllyel a nyugati országrészben is kialakulhat.

2012. október 5., péntek reggel 10 °C és 15 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 17 °C és 22 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Erdélyben alakulhat még ki helyi zápor, gyenge zivatar. A trianoni Magyarországon napos idő lesz. Az északnyugati szél helyenként megerősödik!

2012. október 6., szombat reggel 9 °C és 14 °C közé hűl, délután 20 °C és 25 °C közé melegszik a levegő. A nyugati szél helyenként megerősödik! Magyarország nagy részén napos idő lesz. A Felvidéken lehet kisebb eső, zápor. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

2012. október 7., vasárnap hajnalban 9 °C és 14 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 14 °C és 19 °C közé melegszik fel a levegő. A szél délire fordul és helyenként megélénkül.

Október 7. után csendes idő lesz, de 11-e után újabb esőfelhők érkeznek az országba. Fokozatos lehűlés várható, a 15-e körül már talajmenti fagy is lehet.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.