Főoldal » Időjárás-előrejelzés 2013. május 31. és 2013. június 06. között: Marad a hideg, esős idő.

Időjárás-előrejelzés 2013. május 31. és 2013. június 06. között: Marad a hideg, esős idő.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.
Holnap, péntek reggel 4 °C és 9 °C közé hűl, délután 14 °C és 19 °C közé melegszik a levegő. Főleg az ország nyugati és középső részén, s Felvidék nyugati részén, illetve Erdélyben lehet eső, zápor, néhol zivatar. A déli, később a délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik.
Holnapután, szombat reggel 5 °C és 10 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 16 °C és 21 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Mérsékelt délnyugati szél lesz. Borult lesz az ég, többfelé lehet kisebb eső, zápor, néhol zivatar. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!
2013. június 02., vasárnap hajnalban 4 °C és 9 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 19 °C és 24 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Ismét sok helyen lehet eső, zápor, a melegebb hőmérséklet esetén nő a zivatar, felhőszakadás, jégeső esélye is. Erős lesz az északnyugati szél, a Kisalföldön viharossá is fokozódhat. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!
2013. június 03., hétfő reggel 8 °C és 13 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 11 °C és 16 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Nyugaton változóan felhős lesz az ég, futó eső, zápor lehet. Keleten lesz többfelé eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharossá is fokozódik!
2013. június 04., kedd hajnalban 6 °C és 11 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 12 °C és 17 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Ezen a napon is keleten, és Erdélyben lesz napos idő, nyugaton többórás napsütéses idő lesz jellemző, de eső, zápor ott sem kizárt. Az északnyugati szél erős marad, néhol viharos lökések is kísérhetik!
2013. június 05., szerda hajnalban 7 °C és 12 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 18 °C és 23 °C közé melegszik fel a levegő. A trianoni Magyarországnak először a nyugati felén lehet eleinte esőzés, később kisüt a Nap. Erdélyben, Felvidéken, és a többi határon túli területen többfelé lehet egész napos eső. A szél mérséklődik. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!
2013. június 06., csütörtök reggel 7 °C és 12 °C közé hűl, délután 23 °C és 28 °C közé melegszik a levegő. A szél mérsékelt marad. Többfelé lehet zápor, zivatar. Nagy lesz a különbség a reggeli és a délutáni hőmérsékletek között!

A folytatásban, még legalább június 15-éig marad a csapadékhajlam. kb. június 10-éig marad a hűvös idő, majd fokozatos felmelegedés kezdődik. 13-a utántól 30 °C fölötti csúcshőmérsékletek is lehetnek.

Az előrejelzés alapját képező meteorológiai modellek: metnet.hu GFS, Országos Meteorológiai Szolgálat ECMWF, Wetterzentrale.de GFS

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.