Főoldal » Időjárás-előrejelzés 2013. március 03. és 2013. március 09. között: Erőteljes felmelegedés

Időjárás-előrejelzés 2013. március 03. és 2013. március 09. között: Erőteljes felmelegedés

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Holnap reggel -3 °C és 2 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 4 °C  és 9 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Az ország nagy részén napos idő várható. Csapadék csak a Felvidéken lehet, a trianoni Magyarország területén belül nem várható. A nyugati szél kissé megélénkül. Párás lesz a levegő, Északon köd képződhet.

Holnapután hajnalban -4 °C és 1 °C közé hűl le a levegő, délután pedig 3 °C  és 8 °C közé melegszik fel a levegő. Napos idő lesz, csapadék nem várható. Az északias szél élénk lesz. Hajnalban köd képződhet!

2013. március 05., kedd reggel -3 °C és 2 °C közé hűl, délután 6 °C  és 11 °C közé melegszik a levegő. A délies szél élénk, a Kisalföldön erős lesz!

2013. március 06., szerda hajnalban -1 °C és 4 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 9 °C  és 14 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Napos idő várható, de késő délutántól délnyugat felől felhősödés kezdődik. Megerősödik a délies szél, a Dunántúlon akár viharos széllökések is lehetnek! Hajnalban főleg a nyugati tájakon köd képződhet!

2013. március 07., csütörtök reggel 2 °C és 7 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 11 °C  és 16 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé lehet kisebb eső, zápor. 1-2 helyen akár zivatar is kialakulhat! A délies szél sokfelé élénk marad. Hajnalban nyugaton, és északon köd képződhet!

2013. március 08., péntek hajnalban 3 °C és 8 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 12 °C  és 17 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, többfelé lehet számítani esőre, záporra, egy-két helyen zivatar is lehet. A délnyugati szél megerősödik, a délnyugati országrészben viharossá fokozódik!

2013. március 09., szombat reggel 7 °C és 12 °C közé hűl, délután 12 °C  és 17 °C közé melegszik a levegő. Továbbra is borult lesz az ég, és lehet eső, zápor, egy-két helyen esetleg zivatar. A délnyugati szél megélénkül.

Az időjárás március 9-étől kb. 13-áig frontokkal, esőkkel tarkított lesz, a nemzeti ünnep időszkában 4-5 napos szárazabb időszak, majd azt követően ismét nedvesebb időszak köszönhet be. A jövő hét végétől a nemzeti ünnepig a talajmenti fagyok megszünnek, a csúcshőmérséklet 15 °C körül várható majd. A nemzeti ünnep után ismét visszatérnek a talajmenti fagyok. A csúcshőmérséklet 10 °C, vagy az alá süllyed.

Az előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszútávú előrejelzési térképei (ECMWF), a www.metnet.hu által használt hosszútávú előrejelzési térképei (GFS) alapján készült.

Az előrejelzés nem hivatalos! Hivatalos előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat adhat ki.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.