Főoldal » Időjárás előrejelzés: átmeneti enyhülés frontokkal

Időjárás előrejelzés: átmeneti enyhülés frontokkal

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma 2012. február 25. van. Este -1 °C és +4 °C közé hűl a levegő. A szél átmenetileg mérséklődik.

Holnap (február 26.) reggel -3 °C és 2 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 2 °C és 7 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Eleinte a déli tájakon, délutántól viszont egyre többfelé várható eső, zápor, a hegyekben hózápor! Az északnyugati szél ismét feltámad, néhol viharossá fokozódik! Erdélyben bizonyos helyeken köd képződhet.

Holnapután hajnalban -6 °C és -1 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig -1 °C és 4 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Erdélyben többfelé várható eső, zápor, a magasabb helyeken hózápor! Az északi szél erős marad!

Kedd reggel -7 °C és -2 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig -1 °C és 4 °C között lesz a maximum hőmérséklet. A legtöbb helyen még derült, napos idő lesz a jellemző, azonban a nyugati határszélen eső, zápor várható. A szél mérséklődik. Melegfronti hatás lesz.

Szerda reggel -4 °C és 1 °C közé hűl, délután 1 °C és 6 °C közé melegszik a levegő. Egy erős hidegfront vonul át az ország felett. Hajnaltól egyre többfelé lesz eső, zápor, helyenként havazás, hózápor. Az ország nyugati részén azonban délutánra az ég kitisztul és a csapadék dél felé távozik. Máshol további csapadék várható. Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik! A déli-délnyugati országrészben bizonyos helyeken köd képződhet.

Csütörtök hajnalban -1 °C és 4 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 3 °C és 8 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Erdélyben a délelőtti órákban még lehet kisebb csapadék, majd mindenütt kitisztul az ég. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik! Helyenként köd képződhet.

Péntek reggel 1 °C és 6 °C között lesz a minimum hőmérséklet, délután pedig 5 °C és 10 °C között lesz a maximum hőmérséklet. Észak felől egy újabb hidegfront vonul át az ország felett, elsősorban a középső és a keleti tájakon növekszik meg a felhőzet és várható egyre többfelé eső, zápor, a hegyekben hózápor. Estére azonban az ég a legtöbb helyen ismét kitisztul. Az északnyugati szél viharossá fokozódik! Főleg Erdélyben és a keleti-északkeleti országrészben köd képződhet.

Szombat hajnalban -3 °C és 2 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 3 °C és 8 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. A folytatásban jelentős lehűlés nem várható, de éjszakánként lehet még fagy.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.