Főoldal » Időjárás-előrejelzés: felmelegedés és újabb zivatarok

Időjárás-előrejelzés: felmelegedés és újabb zivatarok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Holnap (2011. július 5-én, kedden) hajnalban átlagosan 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. A hegyvidéki tájakon viszont akár 5 °C-ra is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Napközben a felhőzet sokfelé megnövekszik és alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Legkevesebb esőre a Duna-Tisza közén számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 20 °C és 25 °C között lesz. Este átlagosan 11 °C és 16 °C-ra csökken a hőmérséklet. A szél mérséklődik.

Szerdán hajnalban 8 °C – 13 °C lesz. Délben 20 °C és 25 °C közé melegszik a levegő. Elsősorban Erdély északi, a Felvidék keleti részén és az Alpokalján, legkisebb valószínűséggel a trianoni Magyarországon alakul ki eső, zápor, néhol esetleg zivatar, másutt napos idő lesz. Estére 14 °C és 19 °C közé hűl a levegő.

Csütörtök hajnalban 11 °C és 16 °C között lesz a levegő hőmérséklete. Napközben 24 °C – 29 °C várható. Eső nagyjából ugyanazokon a helyeken lehet, mint szerdán, másutt napos idő várható. Este a hőmérséklet a trianoni Magyarországon 17 °C és 20 °C között, Erdélyben 13 °C körül, a Felvidéken 10 °C körül lesz.

Péntek hajnalban Erdélyben és a Felvidéken kb. 11 °C, másutt kb. 18 °C lesz. Délután 26 °C és 31 °C közé melegszik a levegő. Általában napos idő várható, ám záporok, zivatarok alakulhatnak ki nyugaton és északon, melyeket heves felhőszakadás, illetve jégeső kísérhet. Este általában 20 °C, Erdélyben 15 °C, a Felvidéken 11 °C lesz.

Szombaton 16 °C és 18 °C között, a Felvidéken 10 °C, Erdélyben és a Felvidéken 12 °C és 17 °C között lesz hajnalban a hőmérséklet. Délután általában napos idő várható, de a Felvidékennyugaton és északon heves felhőszakadással, vagy jégesővel kísért záporok, zivatarok alakulhatnak ki! Meleg lesz, 28 °C és 33 °C közé melegszik a levegő! A napos tájakon erős lesz az ultraibolya sugárzás! Este 16 °C és 22 °C közé hűl a levegő.

Vasárnap hajnalban 15 °C és 20 °C közé hűl a levegő. Nappal igen meleg lesz, 30 °C és 35 °C közé melegszik a levegő! Heves zápor, zivatar viszont az ország bármelyik pontján kialakulhat, amely felhőszakadást, illetve jégesőt is okozhat! Erős lesz a napsugárzás! Este 19 °C és 24 °C közé hűl a levegő. Erdélyben és a Felvidéken ennél hidegebb lehet.

Hétfőn hajnalban általában 15 °C és 20 °C közé hűl a levegő. Napközben ismét nagyon meleg lesz, ráadásul melegfronti hatás várható! 31 °C és 36 °C közé melegszik a levegő! Heves, felhőszakadással és jégesővel kísért záporok, zivatarok bárhol lehetnek! Erős lesz a napsugárzás! Este 19 °C és 24 °C közé hűl a levegő. Erdélyben és a Felvidéken ennél hidegebb lehet.

Kedden egy hidegfront vonul át az ország fölött, amely hatására a maximum hőmérsékletek kb. 5 °C-kal csökkennek és sokfelé okozhat heves záport, zivatart!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.