Főoldal » Időjárás-előrejelzés: Folytatódik a változékony idő, a jövő hétvégén akár már havazhat is

Időjárás-előrejelzés: Folytatódik a változékony idő, a jövő hétvégén akár már havazhat is

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma 2011. december 11-e van.

Holnap reggel 0 °C és 5 °C közé hűl a levegő. Délután 5 °C és 10 °C között lesz a hőmérséklet. Eleinte nyugaton, majd később egyre többfelé ered el az eső az országban. A hegyekben havazás is lehet. A szél déliesre fordul és kissé megélénkül.

Kedden reggel 1 °C és 6 °C közé hűl, napközben 5 °C és 10 °C közé melegszik a levegő. A szél mérséklődik, az esőfelhők délkelet felé távoznak, délután már csak Erdélyben lehet további esőkre számítani. Az Északi középhegységben viszont még délután is köd képződhet.

Szerda reggel 0 °C és 5 °C között lesz a minimum hőmérséklet.  Napközben 6 °C és 11 °C között lesz a legmagasabb hőmérséklet. Az ország legnagyobb részén túlnyomóan napos idő várható, a Felvidéken viszont egész nap esni, vagy havazni fog. Este nyugat felől viszont már az egész országban felhősödés kezdődhet. A déli szél különösen a déli országrészben megerősödik.  Melegfronti hatás lesz.

Csütörtök reggel 2 °C és 7 °C közé hűl a levegő. Napközben nyugaton mindössze 1 °C és 3 °C közé, a középső és a keleti országrészben 6 °C és 12 °C közé melegszik az idő. Nyugat felől egyre többfelé várható újabb eső, zápor, a hegyekben havazás, hózápor. Kis eséllyel zivatar is kialakulhat! Este feltámad és megerősödik az északnyugati szél, ami helyenként viharossá fokozódik! Hidegfronti hatás várható!

Péntek reggel -3 °C és +3 °C közé hűl le a levegő hőmérséklete. Napközben mindössze 1 °C és 6 °C közötti maximum hőmérsékletek lesznek. Délután főleg a nyugati országrészben ismét feltámad a délies szél.

Szombat reggel -1 °C és +4 °C között lesz a minimum hőmérséklet. Délben 1 °C és 6 °C közé melegszik az idő. Péntek-szombat éjjelén északnyugat felől újabb hidegfront éri el az országot, így többfelé lesz újabb eső, zápor, néhol (főleg az Északi középhegységben) havazás, hózápor is lehet. A szél ismét északnyugatira fordul és megélénkül.

Vasárnap reggel -3 °C és +1 °C közé hűl a levegő. Napközben 1 °C és 6 °C közötti hőmérsékletek lesznek. Többnyire borult idő várható és élénk lesz a nyugati szél.

A jövő hét utáni héttől kezdődően előre láthatólag frontok lelassulnak, így ismét egyhangú, eseménytelen, ködös idő köszönhet be, amely várhatóan körülbelül december 27-éig tart. A karácsony így sok helyen nem lesz fehér. Szilveszter és az újév időszakában viszont újabb frontok jöhetnek, amelyek jelentős havazást okozhatnak majd az országban. Így 2012 jelentős mennyiségű hóval indulhat!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.