Főoldal » Időjárás-előrejelzés: meleg vasárnap, majd hidegfront

Időjárás-előrejelzés: meleg vasárnap, majd hidegfront

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Ma délután 16 óra körül átvonult Budapest fölött a melegfront közeledését előrejelző fésű alakú felhő, amely 16 óra körül volt látható az égen (lásd vezérkép).

Eleinte derült idő lesz, majd késő délutántól elsősorban nyugaton és északon várható zápor, zivatar. 

A Felvidéken heves zivatarok is lehetnek. Néhol felhőszakadás, vagy jégeső is előfordulhat. (A zivatarok a METNET.HU WRF modellje szerint elkerüli Budapest környékét és délnyugatot. Az ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT csapadék előrejelző modellje szerint pedig az ország jó részén csak északon, a Felvidék térségében és az Északi-középhegységben, illetve a Kisalföld északi részén várható zápor, zivatar, másutt száraz hidegfront lesz.) Ekkor érkezik a melegfront. A délnyugati szél megerősödik.

Minimális mennyiségű csapadék az országban a Dunántúli középhegység térségében volt.

Holnap (2011. augusztus 7.) reggel 13 °C és 18 °C közé hűl le a levegő. Délután 25 °C és 30 °C közé melegszik a levegő.

Hétfő hajnalban 15 °C és 20 °C közé süllyed a hőmérséklet. Délután 27 °C és 32 °C közé melegszik a levegő, ám késő délután eléri az országot a hidegfront, amely miatt eleinte északnyugaton, majd másutt is egyre többfelé borul be az ég és alakul ki zápor, zivatar. Némelyik zivatar heves is lehet. Néhol felhőszakadás, illetve jégeső is lehet. A front után az északnyugati szél viharossá fokozódik!

Kedd hajnalban 13 °C és 18 °C közé hűl le a levegő. Délután 20 °C és 25 °C között lesz a levegő a hőmérséklete, de Erdélyben néhol még lehet 30 °C is, ott továbbra is lehet heves, zápor, zivatar, felhőszakadás, jégeső, Magyarországon már száraz idő lesz erős északnyugati széllel. A Délvidéken további esők alakulhatnak ki.

Szerdán hajnalban 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 °C és 20 °C között lesz. Erős lesz az északnyugati szél. A felhőátvonulásokból futó záporok alakulhatnak ki elsősorban Erdélyben és a trianoni Magyarország keleti részén.

Csütörtök hajnalban jelentős lehűlés várható, 7 °C és 12 °C közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 °C és 20 °C között lesz. A nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A Felvidéken lehet eső, zápor, de az ország többi részén napos, száraz idő várható.

Péntek hajnalban 8 °C és 13 °C közé hűl a levegő, ami napközben 20 °C és 25 °C közé melegszik fel. A Felvidéken és a hegyekben lehetnek borult, esős tájak, másutt derült idő lesz. A nyugati szél élénk marad.

Szombat hajnalban 12 °C és 17 °C közé hűl a levegő. Ezen a napon egy újabb, gyengébb, ám a hétfőinél több csapadékot adó hidegfront érkezik. Délután 21 °C és 26 °C közé melegszik a levegő, de egyre többfelé borul be az ég és lesz eső, zápor, zivatar. A nyugati-északnyugati szél továbbra is élénk marad.

Jövő hét vasárnap hajnalban 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. A hidegfront távolodik és mögötte 18 °C és 23 °C közé hűl a levegő, az északnyugati szél megélénkül.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.