Főoldal » Időjárás-előrejelzés: Melegebb, ám viharosabb

Időjárás-előrejelzés: Melegebb, ám viharosabb

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A múlt heti előrejelzésemmel ellentétben jóval tovább tartott a hűvös idő, a mai nap már melegebb volt, viszont a keleti országrészben foltokban záporok, zivatarok alakultak ki. A folytatás:

Az este a Duna vonalától keletre kialakult záporok, zivatarok elcsendesednek. Holnap (2011. augusztus 3.) hajnalban 9 °C és 13 °C közé hűl a levegő.

Délután 25 °C és 30 °C közé melegszik a levegő. Sok lesz a napsütés, de Erdélyben, a Felvidéken, illetve a Duna-Tisza közén 1-2 helyen kialakulnak majd záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás, vagy jégeső is lehet! Nyugaton fátyolfelhők takarhatják el a napot.

Csütörtök reggel általában 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő, ami délutánra 24 °C és 29 °C közé melegszik fel. A nyugati országrészben egyre több felhő jelenik meg, amikből eső, zápor egyaránt lehet. Erdélyben és a Felvidéken lehet zápor, zivatar, bár kevesebb helyen, mint szerdán. Néhol felhőszakadás is lehet.

Péntek reggel 11 °C és 16 °C közötti hőmérsékletek lesznek. Délután 25 °C -30 °C lesz. Reggel elsősorban a trianoni Magyarországon, délután pedig inkább az elcsatolt területeken lehet eső, zápor, zivatar.

Szombat reggel 13 °C és 18 °C közé hűl, délután 26 °C és 31 °C közé melegszik a levegő. Délelőtt napos idő lesz, ám délutántól nyugat felől egyre többfelé alakul ki heves zápor, zivatar, ami néhol felhőszakadást, jégesőt is okoz majd.

Vasárnap hajnalban 15 °C és 20 °C között, napközben 27 °C és 32 °C között lesz a hőmérséklet. Délután ismét sokfelé alakul ki heves zápor, zivatar, amik felhőszakadást, jégesőt is okozhatnak. A nyugatias szél megélénkül.

Hétfő hajnalban 15 °C és 20 °C közé hűl a levegő. Ezen a napon hidegfront vonul át az ország felett, ezért északnyugaton 20 °C és 25 °C között, másutt 25 °C és 30 °C között lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Sokfelé lesz újabb eső. Délen és keleten heves záporok, zivatarok is lehetnek, amik felhőszakadást, jégesőt is okozhatnak.

Kedden hajnalban 13 °C és 18 °C között lesz a hőmérséklet. Az északnyugati szél erős lesz. Délután 20 °C és 25 °C közé melegszik a levegő. A felhőátvonulásokból néhol futó zápor, zivatar lehet. Erdélyben sokfelé lesz eső.

Szerdától szombatig szárazabb idő várható, majd jövő hét vasárnap újabb hidegfront jöhet.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.