Főoldal » Időjárás-előrejelzés: Nyugaton átmeneti szünet után folytatódik az aszály, kedden továbbra is száraz idő

Időjárás-előrejelzés: Nyugaton átmeneti szünet után folytatódik az aszály, kedden továbbra is száraz idő

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Holnap (vasárnap, 2011. szeptember 18.) hajnalban 11 °C és 16 °C közé hűl le a levegő. Délután 25 °C és 30 °C közé melegszik a levegő.  A nap legnagyobb részében derült marad az idő. Késő délután megélénkül a déli szél és főleg nyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Hétfő hajnalban 12 °C és 17 °C közé hűl a levegő. Nyugaton az északi szél, keleten a déli szél lesz élénk. Nyugaton többfelé ered el az eső, de keleten egyelőre száraz idő várható, csak késő délutántól felhősödhet az idő. A legmagasabb hőmérséklet az esős tájakon 15 °C körül, a száraz helyeken (az ország nagy részén) 25 °C és 30 °C között lesz. Este keleten is lehet elszórtan kisebb eső, zápor.

Kedd reggel 13 °C és 18 °C között lesz a legalacsonyabb hőmérséklet. Az esőfelhők visszahúzódnak nyugat felé. Keleten szárító hatású északkeleti, nyugaton pedig északnyugati szél fog fújni, amely keleten fokozza az aszályt. 20 °C és 25 °C között lesz a legmagasabb nappal hőmérséklet.

Szerda reggel 10 °C és 15 °C közé hűl a levegő. Napközben 21 °C és 26 °C közé melegszik a levegő. A szél mérséklődik, viszont eső már csak a hegyekben várható.

Csütörtöktől visszaáll az aszályt fokozó anticiklonáris, nyugati áramlású időjárás. Belátható időn belül nem várható újabb csapadék. A nyár végi hőmérsékleti maximumok vissza fognak térni  (22 °C és 27 °C között), a jövő hétvégére inkább melegedés várható, mint lehűlés. A hajnali hőmérsékletek (10 °C ás 15 °C között) is állandósulnak.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.